Tadic is het Nederlands nog machtig: 'Wippertje, dat ben ik niet vergeten'

Reacties

Dusan Tadic deed zijn oude club donderdagavond pijn. De Serviër bezorgde Fenerbahçe een punt in het Europa League-treffen met FC Twente. Na afloop stond Tadic, in keurig Nederlands, voor de Nederlandse televisiecamera's.

Tadic is het Nederlands nog machtig: 'Wippertje, dat ben ik niet vergeten'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
1 - 1
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Ook het strooien met complimenten was hij nog niet verleerd. 'Ik denk dat Twente een geweldige mix van spelers is met een goede trainer, ze hebben ons een lastige avond bezorgd. Als we twee, drie passes versturen, dan kunnen we Twente in de problemen brengen. Maar we maakten te veel fouten, Twente was scherp en het is een moeilijke wedstrijd voor ons geworden', aldus de aanvaller bij Ziggo Sport.

Na de wedstrijd claimden Joseph Oosting en José Mourinho allebei dat hun ploeg ook met de overwinning had kunnen gaan lopen. Tadic kon zich er wel in vinden. 'Ze hebben allebei gelijk. Twente was in de eerste helft sterk met goede acties, goed combinatiespel en veel diepgang. Zij waren heel slim, wij een beetje slordig. Een beetje nonchalant, dat was niet goed.'

Uiteindelijk kwam er dus geen winnaar in Enschede, door een knap doelpunt van Tadic. Ook de voetbalterminologie is hem nog niet ontglipt. 'Ja, dat heet een wippertje, dat ben ik niet vergeten. Die heb ik weleens eerder gemaakt hier', lachte de routinier.

Alles over FC Twente op VI PRO

FC Twente speelde voor de tweede keer gelijk tegen een grote naam in de Europa League. Op VI PRO nemen we het duel met Fenerbahçe onder de loep.

Hoe FC Twente José Mourinho liet zweten.
Clubwatcher Geert-Jan Jakobs deelde rapportcijfers uit.
De belangrijkste statistieken op een rij.
Dit verdiende FC Twente tot nu toe in de Europa League.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.