Taylor trots na bezoek aan Waalwijk: 'Nul keer gedacht aan puntenverlies'

Reacties

Kenneth Taylor toonde zich zondag na de zege van Ajax op RKC Waalwijk gelukkig met de progressie in het spel van de Amsterdammers. De middenvelder vond dat de ploeg van trainer Francesco Farioli veel beter voor de dag kwam dan vorige week tegen Go Ahead Eagles.

Taylor trots na bezoek aan Waalwijk: 'Nul keer gedacht aan puntenverlies'
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 2
Ajax
Ajax

Taylor deed in Waalwijk ruim een uur mee en werd vervangen door Kian Fitz-Jim, die tegelijkertijd met Bertrand Traoré binnen de lijnen kwam. De aanvaller maakte een kwartier voor tijd de 0-1 en was later verantwoordelijk voor de assist op invaller Mika Godts. 'Het spel was prima, al kan het beter, vooral ook sneller. Maar het was vooral belangrijk dat we hier zouden winnen', aldus de middenvelder.

Taylor maakte zich in Waalwijk niet druk om mogelijk nieuw puntenverlies in de Eredivisie. 'Ik heb nul keer gedacht aan puntenverlies en dacht steeds dat het goed zou komen. We hadden dit keer ook de volledige controle', zei de Ajacied na de wedstrijd.

'Ik had dit keer een ander gevoel dan tegen Go Ahead. RKC is niet heel gevaarlijk geweest, al hadden wij ook geen reuze kansen. Toch hebben we onszelf uiteindelijk beloond. Ik ben trots dat we dat nu wel hebben gedaan in vergelijking met vorige week. Hadden we pas in de 71ste minuut ons eerste schot op doel? Oh, zo voelde dat niet. Maar dat we te weinig hebben gecreëerd klopt', aldus Taylor.

De 22-jarige Alkmaarder zag dat Jaydon Banel en Christian Rasmussen in de basis begonnen bij Ajax en dat invallers Traoré en Godts uiteindelijk het verschil maakten. 'Ja, de flanken zijn dunbezet, maar je kunt het ook anders kijken. Banel en Rasmussen hebben de backs moe gemaakt, waardoor Mika en Bertrand meer ruimte hadden voor hun acties en zij zijn levensgevaarlijk met hun snelheid. Het gaat spel gaat niet achteruit als er wordt gewisseld bij ons. Uiteindelijk bepaalt de trainer wie speelt en wij geloven in hem.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
7
7
0
0
25-4
+21
21
2
FC Utrecht
6
5
1
0
11-6
+5
16
3
AZ
7
5
1
1
17-4
+13
16
4
FC Twente
7
4
2
1
13-5
+8
14
5
Ajax
5
3
1
1
10-3
+7
10
* Actueel tot en met 30 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.