Teamarts heeft slecht nieuws voor Arsenal: 'Normaliter duurt dit zeker drie weken'

Reacties

Het zou zomaar kunnen dat Martin Ødegaard enkele fraaie duels met Arsenal aan zich voorbij moet laten gaan. De middenvelder van The Gunners liep tijdens de interlandperiode een enkelblessure op en bij navraag heeft de Noorse teamarts laten weten dat de linkspoot er zomaar enkele weken uit zou kunnen zijn.

Teamarts heeft slecht nieuws voor Arsenal: 'Normaliter duurt dit zeker drie weken'
© Pro Shots
Noorwegen
Noorwegen
2 - 1
Oostenrijk
Oostenrijk

Ødegaard raakte geblesseerd in de Nations League-wedstrijd tegen Oostenrijk (2-1). Hij werd na ruim een uur vervangen door Kristian Thorstvedt en later gesignaleerd met krukken.

Bij navraag door Noorse media ging teamarts Ola Sand in op de blessureperikelen. 'Het is waarschijnlijk niet gebroken, maar meestal duurt dit dan alsnog zeker drie weken', vertelde de dokter aan het Noorse VG. 'Alles minder dan dat, is mooi meegenomen. Al kan het dus ook langer duren.'

De verwachting is dus dat er voor Ødegaard een streep kan door de North London Derby van zondag. Dat is slecht nieuws voor Arsenal, want tegen stadgenoot en rivaal Spurs mist de ploeg van manager Mikel Arteta ook Declan Rice al. De collega-middenvelder van de Noor is geschorst. Ødegaard is eveneens een vraagteken voor de opening in de Champions League (tegen Atalanta Bergamo volgende week donderdag). Ook de Premier League-kraker tegen Manchester City, op 22 september, lijkt te krap te worden.

Mocht Ødegaard definitief moeten passen, is het de vraag hoe Arteta zijn middenveld gaat inrichten. Aanwinst Mikel Merino is nog niet beschikbaar vanwege een blessure. Het meest logische lijkt om Kai Havertz een linie naar achter te halen en Gabriel Jesus als spits op te stellen, al zou ook Leandro Trossard de positie van de Noor in kunnen vullen. Verder heeft Arteta op het middenveld nog de beschikking over Thomas Partey en Jorginho.

Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 1
Arsenal
Arsenal
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
21:00
Arsenal
Arsenal
Manchester City
Manchester City
Zo 22 sep.
17:30
Arsenal
Arsenal

Arsenal is niet de enige Premier League-club die spelers gehavend terugkrijgt van hun land. Manchester City zag Nathan Aké per brancard worden afgevoerd, terwijl Liverpools Arne Slot middenvelder Harvey Elliott moet missen door een blessure.

Noorse zorgen
In Noorwegen maken ze zich ondertussen al zorgen om de komende interlands. In oktober staan de Nations League-duels met Slovenië en Oostenrijk op het programma. 'Spelen zonder Martin wordt moeilijk voor ons', aldus bondscoach Ståle Solbakken.

Premier League

Stand Premier League 2024/2025

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
4
4
0
0
11-3
+8
12
2
Arsenal
4
3
1
0
6-1
+5
10
3
Newcastle United
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
Liverpool
4
3
0
1
7-1
+6
9
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.