Tedesco over boze Belgische fans: 'Wat er gebeurd is, is geen topic meer'

Reacties

De Belgische bondscoach Domenico Tedesco wil van geen negatief sentiment weten. Hoewel onze zuiderburen enorm kritisch zijn op de prestaties van hun nationale ploeg, die als nummer twee doorgingen naar de achtste finales, blijft Tedesco optimistisch voorafgaand aan de knock-outfase.

Tedesco over boze Belgische fans: 'Wat er gebeurd is, is geen topic meer'
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
België
België

'De sfeer was goed vanaf de eerste dag, dat was ook niet anders na de nederlaag tegen Slowakije. Van buitenaf komt er nu wat negatieve energie, maar binnenskamers is de sfeer echt top', beweerde Tedesco, ondanks gefluit van de eigen supporters, kritische media en een openbaring van Johan Bakayoko.

'De fans mogen doen wat ze willen. Als ze een gevoel hebben, mogen ze dat uitdrukken', zei de bondscoach over het voorval na de laatste wedstrijd tegen Oekraïne (0-0), waarbij de Belgen uitgefloten werden. 'Fans betalen veel geld voor hun tickets. Maar een team mag ook teleurgesteld zijn. Of het mij raakt? Nee, niet echt. Veel had te maken met het moment. We wilden graag de kwalificatie vieren. Wat er gebeurd is, is geen topic meer.'

Door de tweede plaats in de poule zit België aan de zware kant van het toernooi met Frankrijk als eerstvolgende tegenstander. 'We zijn voor het eerst dit toernooi geen favoriet', maakte Tedesco de balans op bij Sporza. Frankrijk was de ploeg die België in 2018 uit de WK-finale hield. 'De wedstrijd van 2018 zit zeker nog in het hoofd van de spelers, maar het is niet iets dat ik als extra motivatie ga gebruiken.'

Meunier nog niet fit

Thomas Meunier is op de weg terug bij België, maar is nog niet fit genoeg om minuten te maken tegen Frankrijk. De ervaren verdediger werd ondanks zijn blessure opgeroepen door bondscoach Domenico Tedesco, maar zat tot dusver nog niet bij de selectie. Dat zal maandagavond tegen Frankrijk niet anders zijn: Meunier reis namelijk niet met de rest van de selectie mee.
'Als je België en Nederland zou fuseren, ben je de grote EK-favoriet'
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer D. Tedesco
Meer over D. Tedesco
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.