Teleurgestelde Van Marwijk: 'Dit is een domper'

'Dit is wel een domper, ja', blikte Bert van Marwijk op Tele2 terug op de 1-0 thuisnederlaag die Feyenoord leed tegen PSV. 'Als je deze wedstrijd wint doe je goede zaken, dat hebben we verzuimd. We hebben vandaag verdiend verloren.'

'Ik had me vooraf meer van deze wedstrijd voorgesteld. Maar al met al is deze wedstrijd teleurstellend verlopen. In de eerste helft waren we niet minder dan onze tegenstander, we hebben toen bijna geen kans weggegeven. Problemen kregen we pas in de laatste minuten van de eerste helft.'

'Ik vond het geen gele kaart'. Twijfelachtig', wees Van Marwijk na de tweede gele en dus rode prent van Nick Hofs. 'Als je in zo'n wedstrijd 1-0 achter staat en 35 minuten met tien man moet spelen, dan is het logisch dat het niet makkelijker wordt.

'Ik kan mijn spelers geen gebrek aan inzet verwijten, ze hebben er alles aan gedaan. Voor hetzelfde geldt knalt Chun-Soo Lee in het slot een bal binnen, en als hij even daarvoor goed kijkt en de bal breed legt op Roy Makaay, dan hadden we er nog een gelijkspel uit kunnen slepen. Maar dat was niet verdiend geweest.'

Scheidsrechter Pieter Vink legde via RTL4 uit waarom hij Hofs een tweede gele kaart gaf. 'Hij maakte een wegwerpgebaar en wenste mij de 'pestpleuris' toe. Ik heb er geen seconde over getwijfeld. Dat het zijn tweede gele kaart is, daar moet hij aan denken, niet ik.'