Ten Hag bekritiseert verdediging en complimenteert Zirkzee

Reacties

Vorige week redde Joshua Zirkzee Manchester United nog vlak voor tijd tegen Fulham, zaterdag ging het team van Erik ten Hag in blessuretijd kopje onder op bezoek bij Brighton & Hove Albion. De manager bekritiseerde na afloop het verdedigen van zijn ploeg tijdens de eerste nederlaag in het Premier League-seizoen. Voor Zirkzee had hij mooie woorden over.

Ten Hag bekritiseert verdediging en complimenteert Zirkzee
© Pro Shots

'Ja, dit is heel teleurstellend. Zeker als je de wedstrijd grotendeels controleert. We hebben de bal, doen het erg goed. En ja, dan krijgen we twee onnodige goals tegen. Zo voelen we ons. We geven die goals makkelijk weg en zouden dat als ploeg beter moeten doen. Want als je verdedigt zoals wij doen, ja, dan verlies je punten. Voetbal draait om details', aldus Ten Hag tegenover zendgemachtige TNT Sports.

'In de eerste helft hadden we drie, vier goede mogelijkheden, denk ik, en daar zaten twee echte kansen bij. Dan moet je bij rust voor staan. Amad Diallo kreeg een goede kans op aangeven van Diogo Dalot. Mason Mount ook. We scoorden ook, we dachten dat het de winnende was, maar Zirkzee raakt hem op de lijn. Dat is jammer, maar ik kan er een hoop positieve dingen uit halen.'

Eén van die positieve dingen was de invalbeurt van Zirkzee, die zijn doelpunt door de VAR geannuleerd zag. 'Mason Mount had wat ongemak, en we kennen zijn geschiedenis, dus we haalden hem eraf. Ik vond dat Joshua goed inviel', sprak de manager.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.