Ten Hag blij met komst Ten Rouwelaar: 'Zal ons spel als team helpen verbeteren'

Reacties

Jelle ten Rouwelaar is de nieuwe keeperstrainer van Manchester United. Dat heeft de Britse topclub maandagmiddag bevestigd.

Ten Hag blij met komst Ten Rouwelaar: 'Zal ons spel als team helpen verbeteren'
© Pro Shots

VI berichtte begin juli al over de interesse van United in Ten Rouwelaar, die toen pas net in dienst was bij Ajax. De Amsterdammers hadden Ten Rouwelaar zelf overgenomen van Burnley, waar hij met Vincent Kompany werkte. Het tweetal werkte eerder ook al samen bij Anderlecht.

De oud-doelman van onder anderen NAC Breda kan direct aan de slag. Maandagavond speelt United een oefenduel met Rosenborg en Ten Rouwelaar neemt de doelmannen al onder zijn hoede. Na die wedstrijd zal hij teruggaan naar trainingscomplex Carrington om André Onana voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Manager Erik ten Hag is in ieder geval blij met de komst van Ten Rouwelaar. 'Jelle heeft ervaring in het Engelse voetbal', begint de Nederlander op de clubkanalen van United. 'Hij heeft een aantal geweldige innovaties in het keepen bedacht, een nieuwe aanpak, en dat is heel interessant. Ik ben ervan overtuigd dat hij ons spel als team zal helpen verbeteren.'

Ten Rouwelaar is zeker niet de enige Nederlander die afgelopen zomer naar Manchester trok. Ten Hag haalde eerder al René Hake en Ruud van Nistelrooij als assistenten naar de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.