Ten Hag blijft ook tegen rode Mourinho zonder zege in Europa League

Reacties

De clash tussen Erik ten Hag en José Mourinho in de Europa League is donderdagavond onbeslist geëindigd. Manchester United en Fenerbahçe speelden gelijk in Istanbul, Mourinho maakte het laatste fluitsignaal vanaf de tribune mee.

Ten Hag blijft ook tegen rode Mourinho zonder zege in Europa League
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Fenerbahçe - Man Utd was een feest der herkenning. Mourinho en Ten Hag stuurden spelers als Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Lisandro Martínez, Christian Eriksen, Joshua Zirkzee en Andre Onana het veld in.

Laatstgenoemde speelde een hoofdrol in de eerste helft, met een fantastische dubbele redding op inzetten van Youssef En-Nesyri. Onana hield het daarmee op 0-1, want eerder had Eriksen op aangeven van Zirkzee gescoord in Istanbul. Ook Mazraoui speelde een rol bij die openingstreffer, hij werd als aanvallende middenvelder gebruikt door Ten Hag.

Klik op de tekst om de goal te zien

De voorsprong van Man Utd hield geen stand. Bij zijn derde koppoging was het dan wel raak voor En-Nesyri, kort na rust verschalkte hij Onana na een prachtige assist van Allan Saint-Maximin. Mourinho, met uiteraard een verleden bij Man Utd, maakte kort daarna dusdanig veel amok langs de zijlijn dat hij met rood mocht vertrekken. De Portugees had bijzonder graag gezien dat de bal op de stip ging na een duikpartij van Bright Osayi-Samuel, daar werkte scheidsrechter Clément Turpin echter niet aan mee.

Verder in de tweede helft, toen Zirkzee al gewisseld was door Ten Hag, werd Antony nog ingebracht door de Nederlandse coach. Dat werd geen prettige invalbeurt, want de Braziliaan viel kort daarna uit met een blessure en moest per brancard van het veld. Na dat moment werd er niet meer gescoord, waardoor Man Utd voor alweer de derde keer gelijkspeelde in de competitiefase van de Europa League. Fenerbahçe springt naar vijf punten, de Turken spelen hierna tegen AZ. Man Utd treft in de volgende speelronde PAOK Saloniki.

Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Net als Man Utd komt het Besiktas van trainer Giovanni van Bronckhorst op drie punten na drie wedstrijden. De Turkse club verloor de eerste twee duels in Europa, waaronder tegen Ajax. De Europese droom blijft echter in leven na het resultaat tegen Olympique Lyon. De thuisclub zag in de eerste helft een doelpunt van Alexandre Lacazette afgekeurd worden wegens buitenspel, waarna Besiktas twintig minuten voor tijd toesloeg via Gedson Fernandes. Hij schoof de bal binnen op aangeven van Rafa Silva. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.