Ten Hag haalt uit naar Shearer en bespreekt transfers

Reacties

Erik ten Hag heeft vrijdag in een persconferentie kritiek geleverd op BBC-analyticus Alan Shearer. De Nederlandse manager van Manchester United besprak ook de ontwikkelingen op de transfermarkt.

Ten Hag haalt uit naar Shearer en bespreekt transfers
© Pro Shots

Shearer, topscorer aller tijden in de Premier League, had vorige week harde woorden over voor Marcus Rashford tijdens Match of the Day. 'In twee wedstrijden heeft hij niet één keer op doel geschoten', aldus het icoon van Newcastle United. Ten Hag vond de kritiek van Shearer 'dom', liet hij weten. 'Ik ben tevreden over Rashy, en ik heb hem niet gewisseld vanwege zijn prestaties, maar omdat we moeten rouleren.'

De transfer van Scott McTominay naar Napoli, nog niet bevestigd maar inmiddels wel algemeen bekend, stemde Ten Hag ook niet echt vrolijk. 'Ik ben blij voor hem, maar mijn gevoelens zijn gemengd. Ik was hem liever niet kwijtgeraakt, want hij heeft Manchester United in zijn aderen stromen. Hij was meer dan 22 jaar bij de club en was zo belangrijk voor ons. Maar ja, zo zijn de regels', aldus Ten Hag, doelend op de financiële spelregels waar Engelse clubs zich aan moeten houden.

De transfermarkt sluit in de vijf grote Europese competities over enkele uren, en er gaan ook geruchten over een vertrek van Jadon Sancho. Ten Hag heeft dat liever niet, en heeft ook geen reden om te vermoeden dat de buitenspeler vertrekt. 'Hij is een speler in onze selectie en we zijn blij met hem. Na de interlandbreak spelen we elke drie dagen, dus we zullen opties nodig hebben. Voor zover ik weet, blijft hij.'

Aan de inkomende kant zal United deze week Manuel Ugarte verwelkomen. De Tukker verklaarde waarom de Uruguayaan gehaald wordt. 'We hebben drie spelers voor 'op tien', en geen verdedigende middenvelders meer, we hadden er een (Scott McTominay, red.). Dat is dus het idee achter die transfer geweest', aldus Ten Hag, die niet uitsloot dat er nog iemand bij komt in de komende uren. 'We zijn altijd bezig om de selectie zo sterk mogelijk te maken', klonk het voorzichtig.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.