Ten Hag laat talent niet zomaar vertrekken naar Panathinaikos

Reacties

Facundo Pellistri vertrekt per direct bij Manchester United. De Uruguayaan met Spaanse roots is verkocht aan Panathinaikos, dat zes miljoen euro overmaakt naar Engeland. Pellistri (22) vertrok eerder al driemaal op huurbasis bij Man Utd, maar trekt nu de deur definitief achter zich dicht. Hoewel, Man Utd heeft drie jaar de tijd om hem terug te halen.

Ten Hag laat talent niet zomaar vertrekken naar Panathinaikos
© Pro Shots

Pellistri kwam met grote verwachtingen in 2020 naar Man Utd vanaf het Uruguayaanse Peñarol, maar een definitieve doorbraak in het eerste elftal kwam er nooit. De middenvelder speelde onder Ten Hag uiteindelijk dertien wedstrijden in de Premier League, waarvan één als basisspeler.

Aan het begin van dit seizoen maakte Pellistri ook nog speelminuten voor Man Utd, in het Community Shield tegen Manchester City. De Zuid-Amerikaan viel in als gelegenheidsrechtsback, omdat Ten Hag weinig keuze had achterin.

Na een kleine vier jaar vertrekt Pellistri dus bij Man Utd. Hij werd tweemaal verhuurd aan Alavés en speelde het afgelopen half jaar bij Granada in La Liga. Bij Panathinaikos tekent hij een vierjarig contract, hoewel Man Utd tot 2027 de eerste optie heeft om hem terug te kopen.

Panathinaikos was eerder deze maand de tegenstander van Ajax in de voorronde van de Europa League, na een weergaloze strafschoppenserie werden de Grieken uitgeschakeld. Daardoor moet Panathinaikos in de play-offs van de Conference League zien af te rekenen met RC Lens om niet uitgeschakeld te worden in Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.