Terugblikkende Blind verdedigt 'veel te hard aangepakte' bondscoach

Reacties

Daley Blind staat met Oranje aan de vooravond van een nieuw EK, maar heeft in aanloop naar het toernooi teruggeblikt op de vorige editie uit 2021. De Oranje-international heeft het opgenomen voor voormalig bondscoach Frank de Boer, die volgens hem sinds zijn aanstelling in september 2020 veel te hard is aangepakt.

Terugblikkende Blind verdedigt 'veel te hard aangepakte' bondscoach
© Pro Shots

Blind was in 2021 een vaste waarde in het elftal van Oranje. De momenteel voor Girona uitkomende verdediger startte tegen zowel Oekraïne, Oostenrijk, Noord-Macedonië en Tsjechië in de basis onder het bewind van De Boer, die vrijwel direct na het toernooi bondscoach af was. Drie jaar later neemt Blind het voor zijn voormalig trainer op.

'Frank heeft het moeilijk gehad. Hij werd vanaf het begin hard aangepakt. Ik denk dat dat niet altijd even eerlijk was, hij was een beetje een makkelijk slachtoffer', begint Blind in gesprek met HELDEN. De geboren Amsterdammer wijst op de mislukte avonturen van De Boer bij Internazionale en Crystal Palace, waar hij na respectievelijk drie en twee maanden werd ontslagen. Dat heeft volgens Blind veel invloed gehad op hoe er in Nederland naar de trainer werd gekeken.

'Daardoor heeft hij ook bij het Nederlandse publiek of de zogeheten analisten al meteen een stempel gekregen. Dan is het heel moeilijk om daar in een korte periode vanaf te komen', aldus Blind, die zelf ook ervaringsdeskundige is op dat gebied. 'Ik heb het zelf ook gemerkt: als de media eenmaal negatief zijn, dan moet je een half jaar goed spelen voordat je daar weer bovenop komt en een heel jaar voordat je het beeld hebt kunnen omdraaien.'

Met Blind werkt Oranje nu toe naar een hopelijk meer succesvol EK dan in 2021. Ook nu heeft de verdediger kans op een basisplaats. Volgens bondscoach Ronald Koeman is Blind samen met Nathan Aké en Micky van de Ven een optie voor de linksbackpositie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.