Tests tonen overbelasting aan: Yamal keert terug naar Barcelona

Reacties

Lamine Yamal heeft het kamp van de nationale ploeg verlaten, zo heeft de Spaanse voetbalbond RFEF bevestigd. De zeventienjarige aanvaller van Barcelona kampt met overbelasting en zal ook niet in actie komen tijdens de interland tegen Servië van dinsdag.

Tests tonen overbelasting aan: Yamal keert terug naar Barcelona
© Pro Shots
Spanje
Spanje
Di 15 okt.
20:45
Servië
Servië

Na afloop van het duel tussen Spanje en Denemarken werd Yamal strompelend gesignaleerd toen hij het stadion verliet. Uit de medische tests van zondag is gebleken dat hij geen blessure aan het duel heeft overgehouden, maar dat zijn lichaam overbelast is. 'Omdat prioriteit wordt gegeven aan de gezondheid van de speler en om elk risico op blessures te voorkomen, is besloten om Yamal terug te laten keren bij zijn club', aldus de RFEF in een statement.

Daarom keert hij vroegtijdig terug naar zijn club. Bij Barcelona wordt hij intensief gemonitord en wordt een herstelplan opgesteld. Zo probeert de Spaanse topclub hem fit te krijgen voor het duel met Sevilla van zondag 20 oktober in La Liga. Trainer Hansi Flick wil waarschijnlijk echter geen enkel risico nemen. Daarna volgen duels met Bayern München in de Champions League en met Real Madrid in de competitie.

Spanje moet het zodoende dinsdag stellen zonder Yamal. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente speelt om 20.45 uur tegen Servië. Spanje gaat aan kop in de Nations League-groep met zeven punten uit drie duels.

UEFA Nations League

Stand Groep 4 UEFA Nations League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Denemarken
3
2
0
1
4-1
+3
6
3
Servië
3
1
1
1
2-2
0
4
4
Zwitserland
3
0
0
3
1-8
-7
0
* Actueel tot en met 13 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.