'Testwedstrijden' moeten Belgische titelstrijd beslissen

Beslissingswedstrijden moeten in België uitwijzen wie de landstitel wint. Anderlecht en Standard Luik wonnen beide hun laatste wedstrijd en eindigden op een gelijk aantal punten. Sinan Bolat was de held van Standard Luik, aangezien hij in blessuretijd een strafschop stopte.

RC Genk-Anderlecht 0-2Anderlecht wist dat er gewonnen moest worden en dat de club dan nog afhankelijk was van de uitslag bij AA Gent-Standard Luik. De ploeg uit Brussel had moeite de opening te vinden, maar kort voor rust zette Mbark Boussoufa de bezoekers op voorsprong. De kleinste speler van het veld kopte een voorzet van Guillaume Gillet binnen. Na een klein uur spelen verdubbelde Marcin Wasilewski de voorsprong, hij kopte een vrije trap van Lucas Biglia achter RC Genk-doelman Davino Verhulst.

AA Gent-Standard Luik 0-1De Rouches kropen in Gent door het oog van de naald, nadat Bolat in de slotseconden een strafschop stopte. Op dat moment leidde Standard met 1-0, maar bij een gelijkspel zou de titel naar Anderlecht zijn gegaan. Axel Witsel had de bezoekers kort voor rust uit een penalty op voorsprong gezet en in de tweede helft kreeg Milan Jovanovic een goede kans op de 0-2, maar de wedstrijd leek uit te lopen op een deceptie toen Oguchi Onyewu in het zestienmetergebied een overtreding maakte op Milos Maric. AZ-doelwit Bryan Ruiz (foto) miste echter, waardoor de titelstrijd nog niet is beslist.