Thiago Alcântara (33) zet punt achter loopbaan

Reacties

Thiago Alcântara heeft besloten zijn voetbalschoenen op te bergen. De middenvelder kondigt via sociale media zijn afscheid aan.

Thiago Alcântara (33) zet punt achter loopbaan

De afgelopen vier seizoenen speelde de 33-jarige Spaanse Braziliaan voor Liverpool. Daarvoor droeg hij de shirts van Bayern München en Barcelona.

In totaal kwam Thiago tot 487 wedstrijden in het betaald voetbal. Daarin was hij goed voor 48 treffers en 63 assists. Twee keer won hij de Champions League, zeven keer de Bundesliga en vier keer La Liga. Hij speelde 46 interlands voor Spanje.

Medio mei maakte Liverpool bekend het aflopende contract van Thiago niet te verlengen. Toenmalig manager Jürgen Klopp zag de stilist nog wel ergens van waarde zijn. 'Hij gaat nu een nieuwe kant op met zijn familie en ik kan hem alleen het beste wensen', zei Klopp destijds. 'Waar hij ook gaat spelen, ik zal met liefde kijken. Hij is een artiest, eentje die alleen maar de mooiste schilderijen maakt.'

Bij een andere club spelen gaat Thiago dus niet doen, wel wordt er in Spaanse media al geschreven dat de oud-middenvelder aan de slag gaat bij Barcelona als assistent van Hansi Flick.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.