Thuram schittert tegen tiental Torino en krijgt staande ovatie van Inter-publiek

Internazionale heeft zaterdagavond dankzij Marcus Thuram een thuisoverwinning geboekt op Torino. De Fransman vond voor eigen publiek drie keer het net voor de Nerazzurri, bij wie Denzel Dumfries en Stefan de Vrij als invallers in het veld kwamen.

Internazionale
3 - 2
Torino
Torino

Inter had het aanvankelijk niet eenvoudig met Torino, bij wie de geblesseerde Perr Schuurs nog ontbrak. Keeper Yann Sommer redde in de openingsfase katachtig op een vlammend schot van Samuele Ricci. Een rode kaart voor Torino-mandekker Guillermo Maripan hielp Inter in het zadel: de Chileen ging hard door op de enkel van Thuram.

De Fransman kon de wedstrijd hervatten en zorgde een paar minuten later voor de openingsgoal. Na een voorzet van Alessandro Bastoni kopte Thuram hard raak via de binnenkant van de paal. Zo'n tien minuten later maakte de spits met zijn hoofd ook de 2-0. Dit keer kwam de voorzet van Francesco Acerbi. Torino knokte zich daarna verrassend snel terug in de wedstrijd: Duvan Zapata schoot een minuut na de tweede goal van Thuram de aansluitingstreffer in de bovenhoek.

Entree Nederlanders
Na een uur volgde alsnog de beslissing in de wedstrijd. Torino-keeper Vanja Milinkovic-Savic bracht eerst nog redding op een kopbal van Lautaro MartΓ­nez, maar had geen passend antwoord op de rebound van Thuram, die zo zijn zeer geslaagde avond nog meer glans gaf. Niet lang daarna kreeg de hattrickheld bij zijn wissel een staande ovatie van de Inter-fans. Mehdi Taremi verving Thuram (inmiddels op zeven goals in dit Serie A-seizoen) en op hetzelfde moment maakte Dumfries zijn entree bij de thuisploeg.

Ook De Vrij kwam in de slotfase nog in het veld. Zonder Thuram kwam Inter niet meer tot scoren, maar Torino deed nog wel iets terug. Nikola Vlasic benutte een strafschop na een onhandige actie van Hakan Calhanoglu in het strafschopgebied. De Milanezen lieten de bezoekers niet verder terugkomen en staan door de zege op twee punten van koploper Napoli.