Tien over vijf 's nachts? Geen probleem voor uitzinnige Málaga-fans

Reacties

Málaga promoveerde zaterdagavond naar LaLiga 2 na een spectaculaire ontknoping uit tegen Tarragona. De Andalusische club, in 2013 nog kwartfinalist in de Champions League, is op de weg terug en dat willen de supporters weten ook. Die zijn niet naar bed gegaan.

Tien over vijf 's nachts? Geen probleem voor uitzinnige Málaga-fans
© La Opinión de Málaga

Het was al ruim na 23.00 uur toen de wedstrijd in Tarragona ten einde was, en toen moesten de spelers en stafleden nog langs de media, de dopingcontrole en de bus in naar het vliegveld. Reken maar uit dat het nachtwerk werd voordat de promotiehelden terug in Málaga landden - het was volgens online  vluchtgegevens even na vijf uur 's nachts. Daar werden ze begroet door een gigantische en uitzinnige supportersschare, die niet inzag waarom ze langer dan strikt noodzakelijk zouden wachten met de informele huldiging van hun helden.

Met kleine oogjes mogen ze het zondag overdag nog eens overdoen. Aan het eind van de middag gaat de selectie per bus door de stad, de tocht begint bij stadion La Rosaleda en leidt langs meerdere plekken die speciale betekenis hebben voor de katholieke club.

Espanyol
Espanyol
2 - 0
Real Oviedo
Real Oviedo

Liefhebbers van clubvoetbal komen zondagavond trouwens ook nog aan hun trekken in Spanje. Waar heel Europa volop bezig is met het EK, strijden Espanyol en Real Oviedo vanaf 18.30 uur om het laatste vrije plekje in LaLiga voor komend seizoen.

Vorig jaar verscheen op VI PRO onderstaande reportage over het diepe verval van Málaga:

Bekijk hier al onze video's
Meer Málaga
Meer over Málaga
Meer Segunda División
Meer over Segunda División
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.