Tieners Aberdeen houden Bayern in bedwang

Hoewel Bayern München voor de winst naar Schotland was gekomen, kreeg het Aberdeen niet klein. De ploeg van coach Jim Calderwood hield de Duitse sterren op 2-2 in het UEFA Cup-treffen.

Tieners Aberdeen houden Bayern in bedwang

Aberdeen sleepte louter op basis van enthousiasme een gelijkspel uit het vuur, want Bayern was de betere ploeg. De onbevangenheid van twee achttienjarigen schonk de thuisclub de doelpunten.

Josh Walker opende op fraaie wijze de score voor Aberdeen door vanaf twintig meter met een geplaatst schot doelman Michael Rensing te verschalken. Na de gelijkmaker van Miroslav Klose (na doorkoppen van Luca Toni) was het de beurt van Sone Aluko, die afrondde na een aanval door het centrum: 2-1.

De terechte gelijkmaker van Bayern viel uit een strafschop, nadat een voorzet van Zé Roberto door een Schotse verdediger met de hand was beroerd. De inzet vanaf elf meter van Hamit Altintop (foto) werd in eerste instantie gekeerd door doelman Jamie Langfield, waarna Altintop in de rebound alsnog doel trof: 2-2.

De Nederlandse inbreng bleef beperkt tot een invalbeurt van Karim Touzani aan Schotse zijde. Dave Bus en Jeffrey de Visscher bleven negentig minuten op de bank. Bij Bayern ontbrak Mark van Bommel vanwege een blessure.

Bekijk hier al onze video's