Tiental Marseille pakt late zege in Lyon met heldenrol voor Rulli

De wedstrijd tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille is geëindigd in een waar spektakelstuk. De formatie van Roberto De Zerbi moest na vijf minuten al door met tien man, maar wist in de laatste seconde van de wedstrijd toch de volle buit mee te nemen naar Marseille. Gerónimo Rulli groeide uit tot held.

Olympique Lyonnais
2 - 3
Olympique Marseille

In de eerste minuut van de wedstrijd kreeg Leonardo Balerdi al direct een gele kaart na een overtreding op Corentin Tolisso. Vier minuten later was het wederom Balerdi die een overtreding maakte en daarmee zijn tweede gele kaart pakte. Olympique Marseille moest de resterende 85 minuten door met tien man. De Zerbi greep direct in: hij haalde aanvallende middenvelder Amine Harit naar de kant en bracht een extra verdediger in het veld.

Olympique Lyon wist het voordeel in de eerste helft niet uit te pakken, mede door een gemiste penalty van Alexandre Lacazette vlak voor rust. De Franse spits schoot de bal recht op Rulli af onder de lat stond bij Les Olympiens - de Argentijn krijgt vooralsnog de voorkeur boven Jeffrey de Lange. Vlak na rust was het dan toch Lyon dat op voorsprong kwam na een rake kopbal van Duje Caleta-Car. Uitgerekend de Kroatische verdediger, die liefst 130 wedstrijden speelde voor Marseille, verschalkte Rulli.

In de rust bracht De Zerbi middenvelder Pol Lirola in het veld en dat bleek een gouden zet. De Spanjaard bracht in de 69e minuut de gelijkmaker op het scorebord na een fraaie stift, om een kwartier daarna de assist te leveren op Ulisses Garcia die de 1-2 binnen schoot. Binnen een kwartier boog Marseille de achterstand om in een voorsprong en leek het de drie punten veilig te stellen.

In de slotfase was het dan toch nog raak voor Lyon. Rayan Cherki schoot de 2-2 op het bord, nadat Clinton Mata zijn tweede assist van de wedstrijd gaf. Het Groupama Stadium ontplofte en ondanks de vele gemiste kansen leken Les Grones dan toch een punt te pakken.

Niets bleek minder waar. In de absolute slotfase was het de Engelse invaller Jonathan Rowe die het spektakelstuk compleet maakte en Olympique Marseille op 2-3 schoot. Een fraaie dribbel van de buitenspeler werd afgerond met een keihard schot in de verre hoek. Ondanks dat ze 85 minuten met een man minder speelden, wisten ze wel de drie punten te pakken. Marseille staat nu tweede in de Ligue 1 met evenveel punten als Paris Saint-Germain, maar met een minder doelsaldo.