Timber vereerd om aanvoerder te zijn: 'LeBron James is een inspiratie'

Reacties

Quinten Timber is trots om de nieuwe aanvoerder van Feyenoord te zijn. De 23-jarige middenvelder kreeg dit nieuws vrijdagmiddag te horen van trainer Brian Priske en voelt zich vereerd om de aanvoerdersband te mogen dragen.

Timber vereerd om aanvoerder te zijn: 'LeBron James is een inspiratie'
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Timber maakte afgelopen interlandperiode minuten voor het Nederlands elftal en kreeg bij zijn terugkeer in De Kuip direct weer goed nieuws te horen. 'Ik had er met de trainer al eerder over gesproken en hij en de club hebben het vertrouwen naar mij uitgesproken. Het is een eer om aanvoerder van Feyenoord te zijn. Ik ben er heel blij mee en ik hoop dat ik dat zo goed mogelijk kan doen', vertelt Timber op de clubsite van Feyenoord.

Met het vertrek van Mats Wieffer (Brighton & Hove Albion) en Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) is Feyenoord twee sterkhouders kwijtgeraakt, waardoor er meer druk op Timber komt. Maar zo ervaart hij dat zelf niet. 'Ik voel me er erg rustig bij. Ik weet nog niet hoe het voelt, omdat ik de band nog niet heb gedragen.' De wedstrijd tegen FC Groningen op zaterdagavond zal de eerste wedstrijd zijn dat Timber de aanvoerdersband om de arm heeft als vaste aanvoerder. 'Komend weekend is de eerste keer en dan ga ik die trots voelen. Dan ben ik er voor het team.'

Timber is een groot sportliefhebber en haalt uit andere sporten inspiratie voor op het voetbalveld. 'Ik kijk veel sport, met name basketbal. LeBron James is bijvoorbeeld een echte leider die dat heel goed doet. Je ziet dat soort dingen veel voorbijkomen en daar probeer je van te leren, besluit de kersverse aanvoerder van de Rotterdammers.

Lees hier het hele verhaal over Captain Timber die een veelbewogen week meemaakte en iedereen met wie hij werkt imponeert:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.