Titeldroom Arsenal wordt almaar reëler door zege in topperweekend

Reacties

Arsenal heeft in het hol van de leeuw een volgende stap gezet naar het voor het eerst sinds 2004 winnen van de landstitel. Op bezoek bij Tottenham Hotspur overklaste de Premier League-koploper zijn grote rivaal.

Titeldroom Arsenal wordt almaar reëler door zege in topperweekend
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Arsenal beleefde een superstart in het Tottenham Hotspur Stadium en dat was mede te danken aan Spurs-doelman Hugo Lloris. De 36-jarige Fransman ging flink in de fout toen Bukayo Saka de bal hard voorgaf na Ryan Sessegnon te hebben uitgespeeld in het strafschopgebied. Via het lichaam van Lloris eindigde de bal nogal knullig in het Spurs-doel. Uitgerekend in de North London Derby maakte de routinier voor het eerst in 354 Premier League-optredens een eigen doelpunt.

De voorsprong van Arsenal had zeker niet alleen te maken met geluk. Het team van Mikel Arteta maakte indruk met het kenmerkende combinatiespel en kwam veel makkelijker aan zijn kansen dan Tottenham. In de 36ste minuut viel de 0-2 uit een prachtige aanval. Saka versnelde vanaf rechts en had op het juiste moment oog voor ploeggenoten. De 21-jarige buitenspeler zag dat Martin Ødegaard veel ruimte had en gaf de bal mee aan de Noor op het moment dat de centrumverdedigers van Spurs drukker waren met het in toom houden van de diepgaande Eddie Nketiah. Ødegaard werd niet snel genoeg op de huid gezeten en de Noor rondde vanaf ruim twintig meter uitstekend af met een hard schot dat laag in de rechterhoek eindigde. Voor de Arsenal-aanvoerder was dat al zijn achtste goal van het seizoen.

Het gebrek aan intensiteit bij Spurs was pijnlijk. De ploeg van Antonio Conte speelde afwachtend, maar hield tegelijkertijd ook de ruimtes niet klein. Waar de Spurs-spelers vaak te laat kwamen om überhaupt de duels aan te gaan, speelde Arsenal soepel tussen de linies door.

Antonio Conte wachtte tot de 71ste minuut met het nemen van meer risico. Richarlison was klaar voor zijn eerste speelminuten sinds het WK en met het inbrengen van de herstelde Braziliaan voor Matt Doherty probeerde Conte druk te ontwikkelen. Tottenham ging opportunistischer spelen en bracht de bal sneller voor het doel. Arsenal verdedigde sterk en als Spurs eens een gat wist te vinden, dan vormde Aaron Ramsdale de redder in nood voor de bezoekers. Zo was de Engelsman tien minuten voor het einde snel bij de grond om redding te brengen op een laag schot van Richarlison.

Ramsdale hield zijn doel schoon en kon samen met zijn ploeggenoten de tweede zege van dit seizoen op Spurs vieren. Het is een zege die gevoelsmatig dit weekend extra veel waard is. Nummer twee Manchester City verloor zaterdag met 2-1 op bezoek bij Manchester United. Arsenal heeft nu een voorsprong van acht punten op City. Volgende week zondag spelen The Gunners thuis tegen het United van Erik ten Hag.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.