Toen Klopp intensief de Eerste Divisie volgde

Reacties

Jürgen Klopp was gedurende de tweede helft van het seizoen 2017/18 uitstekend op de hoogte van het reilen en zeilen in de Eerste Divisie. Dat had alles te maken met de klus van Pepijn Lijnders bij NEC.

Toen Klopp intensief de Eerste Divisie volgde
© Pro Shots

Lijnders maakte halverwege het seizoen 2017/18 de overstap van Liverpool, waar hij als een van de assistenten fungeerde van Klopp, naar NEC. Het lukte de jonge oefenmeester echter niet om promotie naar de Eredivisie af te dwingen.

'Opeens was ik op de hoogte van alle resultaten in de Nederlandse Eerste Divisie. Ik ben nu de namen van de teams vergeten, maar ik checkte continu de uitslagen, opstellingen en dat soort dingen. Ik volgde het op de voet', vertelt Klopp in een exclusief interview aan VI.

Vacature
Lijnders greep net naast promotie en ging daarna in op Klopps voorstel om terug te keren. Door het plotselinge vertrek van zijn tot op dat moment vaste rechterhand Zeljko Buvac was er een vacature op Anfield. Samen werden ze verantwoordelijk voor alles binnen het eerste elftal.

'In die zin heb ik geen assistenten, maar partners. Dat is een wezenlijk verschil. Mijn grootste kracht is om de juiste mensen bij elkaar te brengen, verantwoordelijkheid te geven en anderen te laten bloeien en groeien. Beslissingen baseren op alle informatie die samen is gebundeld.'

Lees in de nieuwe VI en VI PRO het uitgebreide interview met Jürgen Klopp.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.