Toni houdt Bayern op kop, ook HSV wint ruim

Bayern München herstelde de voorsprong van drie punten ten opzichte van Werder Bremen. Hamburger SV blijft met een ruime zege in het spoor.

Toni houdt Bayern op kop, ook HSV wint ruim

Hannover 96-Bayern München 0-3Luca Toni was onbetwist de man van de wedstrijd. De Italiaan nam de gehele productie van Bayern voor zijn rekening. Mark van Bommel, hersteld van een lichte blessure, was de aangever van de 0-1. Bastian Schweinsteiger verzorgde de aanvoer van de twee andere doelpunten. Toni scoorde dit seizoen al dertien keer in achttien Bundesliga-duels. Waar Bayern als koploper weer drie punten losstaat, blijft Hannover een goede middenmoter. Arnold Bruggink viel in bij de thuisclub.

Hamburger SV-VfL Bochum 3-0HSV kan ook winnen zonder Rafael van der Vaart. Zonder de geblesseerde spelmaker waren de Hamburgers veel te sterk voor Bochum. De rol van Van der Vaart werd min of meer overgenomen door David Jarolim. De Tsjechische middenvelder scoorde twee keer. Ivica Olic had de score geopend voor HSV, waarbij Nigel de Jong en Joris Mathijsen in de basis waren begonnen. De achterstand van HSV op koploper Bayern blijft zes punten.

Bekijk hier al onze video's