Topaffiche in de groepsfase beloning voor Makkelie

Reacties

Danny Makkelie komt maandagavond voor de tweede keer op dit EK in actie. De Dordtse scheidsrechter heeft de beslissende ontmoeting in Groep B tussen Kroatië en Italië toegewezen gekregen.

Topaffiche in de groepsfase beloning voor Makkelie
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
1 - 1
Italië
Italië

De Kroaten en de Italianen trappen maandag om 21.00 uur af in Leipzig. In Groep B gaat Spanje met zes punten uit twee duels aan de leiding. Kroatië stelt vooralsnog teleur met slechts één punt en vecht tegen Italië voor de laatste kans. De Italianen hebben gewonnen van Albanië en verloren van Spanje.

Makkelies eerste wedstrijd op dit EK was het duel tussen Duitsland en Hongarije (2-0). Het toekennen van de openingsgoal van de Duitsers werd in Hongarije uiteraard betwist, maar Makkelie en VAR Rob Dieperink blijken vanuit de UEFA alle steun voor hun beslissing te krijgen.

Het toekennen van het beladen duel tussen Italië en Kroatië is een duidelijk bewijs dat de Duitse treffer hen niet kwalijk genomen wordt. Algemeen wordt aangenomen dat bij verkeerde beslissingen die een doelpunt tot gevolg hebben een scheidsrechter direct klaar is op het EK.

Met zijn tweede optreden op het EK komt het totaal aantal wedstrijden op een Europees kampioenschap van Makkelie op zes. Hij trof de Italianen in zijn allereerste EK-wedstrijd, het openingsduel van drie jaar geleden tegen Turkije (3-0 voor de Italianen).

Lees op VI PRO de analyse van het eerste optreden van Makkelie van onze verslaggever Chris Tempelman.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje
3
3
0
0
5-0
+5
9
2
Italië
3
1
1
1
3-3
0
4
3
Kroatië
3
0
2
1
3-6
-3
2
4
Albanië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.