Toppers winnen en scoren volop in Serie A

De Italiaanse topclubs scoorden er op los. Internazionale klopte Genoa ruim, AC Milan walste over Sampdoria heen en AS Roma was net iets sterker dan stadgenoot Lazio.

Internazionale-Genoa 4-1
Al na negen minuten stond Inter op voorsprong. Nadat Rubinho een kopbal van Hernán Crespo katachtig had gekeerd, sloeg Iván Córdoba toe in de rebound. De thuisploeg verzuimde gebruik te maken van de talloze defensieve blunders van Genoa. Inter deed dat slechts drie keer, terwijl het dicht in de buurt van tien treffers had kunnen komen, zo erg blunderden de bezoekers. Esteban Cambiasso benutte een rebound na een fout van Rubinho, David Suazo strafte een foute terugspeelbal af en Julio Ricardo Cruz benutte een strafschop.

AS Roma-Lazio 3-2
De Romeinse derby was van de eerste tot de laatste minuut een spectaculaire partij. Roma won ook al was Lazio via de aan buitenspel ontsnapte Tomasso Rocchi al in de twaalfde minuut op voorsprong gekomen. Nog voor rust leidde Roma. Eerst was het Mirko Vucinic die een een-tweetje met Alessandro Mancini beheerst afrondde. Vervolgens was het Mancini die koel bleef alleen voor keeper Marco Ballotta. In de 56ste minuut zorgde Simone Perrotta voor de 3-1 door de bal over Ballotta te wippen en daarna in het doel te tikken. Toch was de partij niet gespeeld, want na een prachtige vrije trap van Christian Ledesma bleef het spannend tot het slotsignaal: 3-2.

Fiorentina-Napoli 1-0
Fiorentina blijft meedraaien in de top. Ditmaal was het Christian Vieri die in de 61ste minuut voor de winnende treffer voor de club uit Florence zorgde.

Juventus-Empoli 3-0
David Trezeguet was dé grote man bij Juventus. Na rust zette hij vanaf de strafschopstip de 1-0 op het scorebord, kopte hij de 2-0 tegen de touwen en was hij snel ter plekke om na een schot van Tiago in de rebound toe te slaan voor de 3-0.

Sampdoria-AC Milan 0-5
Pas na rust lukte het Milan om op voorsprong te komen. In de eerste 45 minuten was doelman Luca Castellazzi nog een lastig obstakel geweest, maar in de tweede helft kreeg de keeper er vijf om zijn oren. Kaká opende de score in de 47ste minuut van dichtbij na terugleggen van Alberto Gilardino, waarna Gilardino zelf tweemaal toesloeg. Yoann Gourcuff (op assist van Clarence Seedorf) en Seedorf zelf maakten de vijf vol. De Nederlander scoorde met een kopbal.

Inter blijft koploper met 24 punten, Roma volgt met 21, Juventus en Fiorentina hebben er twintig. Milan en Genoa delen de tiende plaats met dertien punten.