Topseizoen in La Liga levert Sávio transfer naar Manchester City op

Reacties

Manchester City heeft de komst van Sávio donderdag wereldkundig gemaakt. De voormalig huurling van PSV is de eerste zomerversterking van de Engelse landskampioen.

Topseizoen in La Liga levert Sávio transfer naar Manchester City op

De komst van Sávio hing al een tijdje in de lucht. De twintigjarige vleugelspeler wordt overgenomen van Troyes, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Girona. Bij de verrassing van La Liga vestigde Sávio zijn naam in het internationale topvoetbal. Dat leverde hem niet alleen zijn debuut voor Brazilië op, maar ook een toptransfer naar City. Daar heeft Sávio voor vijf jaar getekend.

Naar verluidt maken The Citizens een kleine vijftig miljoen euro over naar Troyes, dat ook deel uitmaakt van de City Football Group. Sávio zou geen minuut in actie komen voor de Franse club, die hem in het seizoen 2022/23 verhuurde aan PSV. In Eindhoven kwam het toptalent nog niet tot wasdom. Dat gebeurde in Catalonië.

Met negen doelpunten en negen assists hielp Sávio Girona aan de derde plek in La Liga en daarmee een ticket voor de Champions League. In dat toernooi mag hij zich komend seizoen in het shirt van City laten zien. 'Ik ben ben trots op mezelf en mijn familie, zij hebben me geholpen om hier te komen', zegt Sávio in een eerste reactie. 'Ik ben heel blij en kan het nog niet geloven, maar dat besef komt de komende tijd wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.