Toptransfer Zirkzee naar Manchester United is afgerond

Reacties

Joshua Zirkzee heeft zijn transfer van Bologna naar Manchester United afgerond. De club van Erik ten Hag betaalt zo'n veertig miljoen euro voor de Nederlandse spits, zoals VI eerder meldde​​​​​​​.

Toptransfer Zirkzee naar Manchester United is afgerond

Zirkzee tekent een vijfjarig contract in Manchester, met de optie voor nog een jaar. Hij is de eerste aanwinst die Ten Hag voor het nieuwe seizoen kan verwelkomen. Bij The Red Devils treft de 23-jarige aanvaller met Tyrell Malacia ook een landgenoot als medespeler. Donny van de Beek is juist net vertrokken naar Girona.

Met Zirkzee haalt Manchester United het grootste talent van de Serie A binnen. Die titel kreeg de Nederlander na zijn afgelopen seizoen, waarin hij het aanvalsspel van Bologna orkestreerde. Met elf goals en vijf assists hielp Zirkzee de Noord-Italianen aan een debuut in de Champions League.

Zirkzee doorliep jeugdelftallen van ADO Den Haag, Feyenoord en Bayern München, voordat de Duitsers hem verhuurden aan Parma en Anderlecht. Daarna maakte hij de overstap naar Bologna, waar de Oranje-international twee jaar speelde. Op het EK maakte hij zijn debuut voor Nederland in de kwartfinale tegen Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.