Tottenham geeft opnieuw terrein prijs

Portsmouth heeft Tottenhams Europese aspiraties een nieuwe knauw gegeven. Georgios Samaras was goud waard voor Manchester City.

Portsmouth-Tottenham Hotspur 1-1Tottenham Hotspur heeft een nieuwe pas op de plaats moeten maken. De ploeg van Martin Jol zag het strijdtoneel om plaats drie uit het zicht verdwijnen. Zij het in mindere mate geldt hetzelfde voor Portsmouth, dat evenmin veel opschoot met het gelijkspel.

Het rommelige gevecht tussen Portsmouth en Tottenham Hotspur eindigde in 1-1. En daarmee kregen beide ploegen waar ze recht op hadden. Pompey had in de eerste helft door een treffer van Benjani Mwaruwari een voorsprong genomen, maar zag een sterker aandringend Tottenham na rust langszij komen via Steed Malbranque (foto).

Manchester City-Everton 2-1Georgios Samaras heeft Manchester City een goede dienst bewezen. De Griekse spits was als invaller met twee goals verantwoordelijk voor de 2-1 nederlaag die Everton in het City of Manchester Stadium moest slikken. Samaras rondde kort na rust een voorzet van DaMarcus Beasley af en was halverwege de tweede helft trefzeker vanaf de strafschopstip.

Reading-West Ham United 6-0Reading heeft een vliegende start van het nieuwe jaar gemaakt. West Ham United, dat vooral defensief een povere indruk achterliet, kreeg ongenadig op de broek. Brynjar Gunnarsson opende de stafexpeditie. Kevin Doyle was met twee doelpunten topscorer van de middag in het Madejski Stadium.

Wigan Athletic-Blackburn Rovers 0-3Wigan Athletic heeft geen einde kunnen maken aan de vrije val. De ploeg van Paul Jewell, die Arjan de Zeeuw en Denny Landzaat liet starten, ging voor de vijfde keer op rij ten onder. Emile Heskey's eigen doelpunt was het begin van het einde van Wigan. Matt Derbyshire en Benni McCarthy stelden de zege veilig voor Blackburn Rovers, dat met drie zeges op rij de weg omhoog heeft ingeslagen.

Middlesbrough-Sheffield United 3-1 Sheffield United kon geen vervolg geven aan de verrassende overwinning op Arsenal. Middlesbrough bracht the Blades weer met beide benen terug op aarde. De productie van Yakubu Aiyegbeni - hij was twee keer trefzeker - na rust bracht de thuisploeg de drie punten.

Fulham-Watford 0-0Op Craven Cottage was er minder oog voor het resultaat. Het uitvallen van doelman Antti Niemi baarde Fulham meer zorgen dan het puntverlies tegen hekkensluiter Watford. De Finse doelman kwam enkele minuten na rust bijzonder ongelukkig op zijn hoofd terecht. Na acht minuten behandeling werd Niemi met een op het oog ernstige nekblessure per brancard van het veld gedragen.