Transfer André Ooijer naar Blackburn rond

'Zeg nooit nooit', hield André Ooijer nog een slag om de arm. Maar de PSV'er kan zich nu helemaal richten op zijn nieuwe avontuur bij Blackburn Rovers.

Transfer André Ooijer naar Blackburn rond

Ooijer had zelf weinig tijd nodig om met Blackburn Rovers tot een vergelijk te komen, nadat de clubs tot een akkoord waren gekomen. En nadat ook de andere formaliteiten waren afgerond, kon de verdediger zijn handtekening zetten onder een contract voor twee jaar. In de verbintenis is een optie voor een derde seizoen opgenomen.

Met de bezegeling van de overgang is ook een definitief einde gekomen aan een vervelende kwestie. Ooijer meldde zich twee keer 'ziek' bij PSV om een breuk te forceren. De international achtte zich mentaal niet meer in staat zich in te zetten voor de Brabantse club, die in zijn ogen een te hoge transfersom eiste.

'De club heeft mij pijn gedaan', vertelde Ooijer dinsdag op weg naar Blackburn. 'Ik heb geen zin om een mes in iemands rug te steken. Maar de situatie was voor mij onwerkbaar geworden.'

Uiteindelijk kwam de oplossing toen Blackburn Rovers en PSV elkaar vonden in een afkoopsom van naar verluidt zo'n drie miljoen euro. De Eindhovense club zal het geld niet zozeer gebruiken om een vervanger voor Ooijer te vinden. Trainer Ronald Koeman heeft al gezegd dat er een opvolger uit eigen gelederen komt.

Bekijk hier al onze video's