Transferdagboek 12/8: Tioté, Özil en Huntelaar

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten.

Transferdagboek 12/8: Tioté, Özil en Huntelaar

Via zijn zaakwaarnemer Yves Appelmans bracht Cheick Tioté naar buiten open te staan voor een nieuw buitenlands avontuur. De Ivoriaanse middenvelder van FC Twente richt zijn vizier op de Premier League als beloofde land. 'Er tonen veel clubs belangstelling, maar tot nu toe is het slechts tot een bod gekomen. Dat is afgewezen door FC Twente', aldus Appelmans.

Newcastle United zou de afgewezen club zijn, maar meer Engelse clubs volgen de verrichtingen van Tioté op de voet. Tottenham Hotspur en West Ham United zien in de Ivoriaanse controleur een interessante optie. De Enschedese club heeft Christoph Lepoint (AA Gent) en Willem Jansen (Roda JC) als vervangers op het oog.

Mesut Özil is met veel Europese topclubs in verband gebracht. De Duitse international ging zeker tekenen bij Barcelona, terwijl enkele dagen later op de website van Manchester United al een profiel stond van de Werder-middenvelder. Volgens AS is Real Madrid de lachende derde. Özil gaat namelijk in de Spaanse hoofdstad voor vijf jaar tekenen, hoewel hij eerder zelf te kennen gaf een 'man van eerlijkheid' te zijn en zijn contract bij Werder Bremen (tot juli 2011) hoe dan ook te zullen uitdienen.

AC Milan wil graag een nieuwe spits aantrekken. Edin Dzeko (VfL Wolfsburg), Lukas Podolski (1. FC Köln), Giovani Dos Santos (Tottenham Hotspur, maar op huurbasis uitkomend voor Galatasaray) en Eder (Empoli) zijn slechts enkele namen op het kandidatenlijstje.

Klaas-Jan Huntelaar speelt een sleutelrol. Een transfer van de Nederlandse spits moet het noodzakelijke geld opbrengen. Maar de Oranje-international wees naar verluidt de overstap naar Schalke 04 en Benfica van de hand. En daarom kan AC Milan geen zaken doen… <br /><br />

Bekijk hier al onze video's