Transferdagboek 15/01: Neymar, Maxi Lopez en Sow

Sinds begin januari is de transfermarkt weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding om dagelijks weer een aflevering van ons transferdagboek te brengen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 15/01: Neymar, Maxi Lopez en Sow

Neymar heeft maar weer eens laten weten dat hij komende zomer graag naar Barcelona wil komen. De Braziliaanse aanvaller, die ook al eens beweerde graag voor Real Madrid te willen spelen, heeft tegen zijn huidige werkgever Santos gezegd dat hij graag het honderdjarig jubileum van de club in april van dit jaar wil meemaken voordat hij naar Spanje gaat. Volgende week zal Neymar waarschijnlijk weer iets anders roepen.

Liverpool bewees gisteren tegen Stoke City maar weer eens dat de ploeg een aanvallend probleem heeft. Maar er is hoop. De Senegalees Moussa Sow van het Franse Lille moet redding brengen. Liverpool wil de transfer van de nu aan Lille verhuurde Joe Cole definitief maken om Sow in een deal te kunnen betrekken. Ook Arsenal en Tottenham Hotspur hebben Sow overigens in het vizier.

Martin Jol hoopt zijn zoektocht naar een spits af te kunnen ronden met de komst van Maxi Lopez naar Fulham. Voor de aanvaller van Catania is ook belangstelling van Italiaanse topclubs, maar de Argentijn zou een Engels avontuur wel zien zitten. Sunderland volgt de ontwikkelingen op de voet, want de ploeg wil Bobby Zamora van Jol verlossen zodra Fulham zich aanvallend versterkt.

Queens Park Rangers is na ex-PSV-er Alex nog niet uitgewinkeld. De nieuwe manager Mark Hughes gokt op Internazionale's Sulley Muntari en de Braziliaanse aanvaller Henrique van Sao Paulo. De naam van Carlos Tévez is ook gevallen, maar de clubleiding gaf toe dat dat alleen een wens was en geen realistische gedachte.

Juventus is nog altijd op zoek naar een linksachter. Aleksander Kolarov van Manchester City (eerder in de Serie A actief bij Lazio) is de droomkandidaat, maar de eerste speler die een salarisstrook van City voor een die van ene Italiaanse topclub verruilt moet nog gevonden worden.

FC Twente hoopt binnenkort een Chileen te mogen begroeten. Juan Abarca, een 23-jarige verdediger van Universidad de Chile, zegt naar eigen zeggen naar Enschede te komen. Twente lijkt nog niet zeker te weten of de Chileen eerst op proef gaat komen of dat hij voor een half jaar gehuurd wordt. De optie tot koop zal dan in ieder geval twee miljoen dollar bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen