Transferdagboek 26 juli: Huntelaar, Kalou en Terry

Nu de competities ten einde zijn mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Voor de zondagse editie van dit transferdagboek blijven we in Engeland, en om specifieker te zijn: in Londen. Tottenham Hotspur maakt zich op voor een dubbele aanvallende impuls. Manager Harry Redknapp is volgens News of the World naar Amsterdam om de deal met Klaas-Jan Huntelaar af te ronden. Met Real Madrid ligt er al een akkoord over een afkoopsom van bijna 21 miljoen euro.

Transferdagboek 26 juli: Huntelaar, Kalou en Terry

Naast Huntelaar komt er nog een aanvaller naar White Hart Lane. The Sunday Mirror weet dat Peter Crouch maandag gaat tekenen bij Tottenham Hotspur. Portsmouth krijgt ruim elf miljoen euro voor de Engelse international, die eerder deze week een nagenoeg afgeronde overgang naar Sunderland afblies.

Ook Arsenal maakt zich op voor de komst van nieuwe aanvallers. Naast Huntelaar, die volgens The Sunday Express zeventien miljoen gaat kosten, speelt manager Arsène Wenger met het idee Salomon Kalou weg te plukken bij Chelsea. Volgens News of the World wil de Franse coach acht miljoen euro neerleggen voor de oud-Feyenoorder.

Op Stamford Bridge blijft het hardnekkige verhaal de ronde doen dat John Terry verhuist naar Manchester City. Althans, de transfer komt weer een stapje dichterbij, zo weet Mail on Sunday. Chelsea zou voor de verdediger een Engels recordbedrag van veertig miljoen euro ontvangen van The Citizens, die daarnaast verdediger Joleon Lescott willen losweken bij Everton.

Bekijk hier al onze video's