Transferdagboek 30/01: Dembélé, Rondón en Sakho

Reacties

De transfermarkt is open! Tot en met 31 januari kunnen clubs nog spelers halen, waardoor het weer gonst van geruchten en speculaties. Welke deals kunnen we verwachten? Dat lees je dagelijks op meerdere momenten van de dag in deze rubriek.

Transferdagboek 30/01: Dembélé, Rondón en Sakho

Chelsea wil op de laatste dag van de transferperiode nog met geld smijten. De koploper van de Premier League heeft 35 miljoen euro over voor Celtic-sensatie Moussa Dembélé, maar de Schotse topclub wil hem niet laten vertrekken. Bovendien azen The Blues op de komst van een extra linksback. Een bod op Sead Kolisanac werd geaccepteerd door Schalke 04, maar even later kwamen de Duitsers daar weer op terug waardoor er toch geen deal is.

West Bromwich Albion heeft een bod van 35 miljoen euro op Salomón Rondón afgewezen. Het bod was afkomstig van de Chinese club Tianjin Quanjian. Volgens Sky Sports heeft West Brom aan Tianjin laten weten dat een hoger bod geen zin heeft, want de aanvalsleider mag deze transferperiode onder geen beding vertrekken.

Crystal Palace wil zich op de valreep nog versterken met Mamadou Sakho. De club heeft zich officieel bij Liverpool gemeld voor de verdediger, meldt L'Équipe. Op Anfield is Sakho na een ruzie met manager Jürgen Klopp op een zijspoor beland. De Franse international moet minimaal twintig miljoen euro opleveren.

Het lijkt uitgesloten dat Arsenal deze transferperiode nog een spits haalt. Arsène Wenger heeft zelfs Karim Benzema niet nodig. Tijdens zijn persconferentie zei de Franse manager maandag het volgende: 'Hij wordt aan ons gelinkt omdat hij Frans is en er wat speculaties zijn dat hij Madrid kan verlaten. Maar wij hebben geen reden om een aanvaller te kopen. We hebben een brede selectie en hoeven dus niet de transfermarkt op.'

Dan naar de Spaanse hoofdstad. Real Madrid gaat op de valreep mogelijk toch nog zijn slag slaan. Door de blessure van Marcelo is de linksbackpositie momenteel zwak bezet. Fábio Coentrão is de enige andere pure linksback in de selectie van Zinedine Zidane, die zelden een beroep doet op de Portugees. Dat verklaart de geruchten over de komst van Faouzi Ghoulam, de vleugelverdediger van Napoli die volgens AS in beeld is bij Real.

Alexandre Pato verkast naar China en dus zoekt Villarreal naar een vervanger. Giovanni Simeone, de zoon van Atlético Madrid-coach Diego Simeone, staat hoog op het lijstje. Volgens Italiaanse media wil Genoa echter niet meewerken aan een vertrek van de Argentijnse aanvaller. Een bod van twintig miljoen euro op het 21-jarige talent zou al zijn afgewezen.

Giovanni Simeone scoorde tien keer in twintig competitiewedstrijden voor Genoa.
Giovanni Simeone scoorde tien keer in twintig competitiewedstrijden voor Genoa.

Vertrekt Wesley Hoedt naar de Premier League? Corriere dello Sport meldt dat een eerste bod van Leicester City is afgewezen. Lazio voelde weinig voor de aanbieding van ruim tien miljoen euro voor de 22-jarige verdediger.

Het is spitsuur op de transfermarkt. Clubs zoeken naar buitenkansjes en Martin Cáceres valt binnen die categorie. De Uruguayaanse verdediger is transfervrij en nog altijd maar 29 jaar oud. Volgens ESPN wil Crystal Palace de voormalige rechtsback van Juventus graag aantrekken. Fiorentina was ook in de race, maar de eisen van Cáceres waren volgens SportItalia te gortig.

De crisisstemming bij Liverpool neemt langzaam maar zeker toe na slechts één zege in de laatste acht duels. Er waren geruchten over de komst van AS Roma-middenvelder Leandro Paredes. Volgens The Daily Mirror was er een bod van ruim dertig miljoen euro in de maak, maar The Liverpool Echo stelt dat de huidige nummer vier van de Premier League deze winter niets meer gaat doen op de transfermarkt.

Branislav Ivanovic scoorde zaterdag nog namens Chelsea in de FA Cup-wedstrijd tegen Brentford en dat lijkt ook meteen zijn laatste doelpunt in dienst van The Blues te zijn geweest. De 32-jarige Serviër heeft verschillende opties, waaronder West Bromwich Albion en Zenit Sint-Petersburg. The Daily Mail schrijft dat er bij de Russische topclub een contract tot medio 2020 klaar ligt voor de ervaren verdediger.

Dick Advocaat verloor zondag met Fenerbahçe nog met 4-1 bij Kayserispor en hoopt op een kwaliteitsimpuls voor zijn selectie. De Turkse topclub is momenteel door de vierde plaats slechts een outsider in de titelrace. De naam van Ricardo Quaresma wordt in de Turkse media regelmatig genoemd bij de speculaties rond Fenerbahçe, maar volgens Advocaat is het aantrekken van de Portugese buitenspeler van Besiktas niet de oplossing. 'Ik heb een centrale middenvelder nodig', zei de coach na de nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.