Transferdagboek 28/05: Rooney, Mbappé, Griezmann en Kean

Reacties

Het einde van het seizoen nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 28/05: Rooney, Mbappé, Griezmann en Kean

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst van Wayne Rooney ligt. Verschillende Engelse clubs jagen op de handtekening van de 31-jarige Engelsman en bovendien lonkt er een avontuur in China. Volgens Clubcall heeft naast zijn jeugdliefde Everton, ook Stoke City zich gemengd in de strijd om de aanvaller. The Potters hebben het kapitaalkrachtige Bet365 achter zich en lijken daarmee te kunnen voldoen aan een transfersom die kan oplopen tot een bedrag van 45 miljoen euro. Rooney heeft namelijk nog een contract tot 2019 bij Manchester United.

Het wordt een flinke opgave voor AS Monaco om Kylian Mbappé uit handen van de Europese topclubs te houden. Eerder gaf vice-president Vadim Vasilyev al aan dat hij niet bang is om een bod van honderd miljoen euro af te wijzen. Volgens Telefoot zijn Manchester City en Real Madrid bereid om nóg dieper in de buidel te tasten. Het Franse medium meldt dat beide topclubs een bod van 130 miljoen euro hebben uitgebracht op het achttienjarige supertalent. Dat zou Mbappé tot de duurste speler ooit maken.

Ook de toekomst van Antoine Griezmann blijft de internationale pers bezighouden. Volgens de geruchten wordt de Franse aanvaller de topaankoop van Manchester United deze zomer. Daar denkt Atlético Madrid-voorzitter Enrique Cerezo echter anders over. Aan Marca liet de clubpresident weten dat hij verwacht dat Griezmann volgend seizoen 'gewoon' in het nieuwe Wanda Metropolitano te bewonderen is. Zaterdag noemde de aanvaller de geruchten over een overgang naar Old Trafford ongefundeerd.

Moise Kean maakte zaterdag zijn eerste treffer in de hoofdmacht van Juventus. Volgens La Gazzetta dello Sport wil De Oude Dame het talent volgend seizoen verhuren. Volgens de Italiaanse sportkrant is PEC Zwolle een mogelijke bestemming voor de zeventienjarige aanvaller. Eerder verhuurde Juve ook al Ouasim Bouy aan de club uit Overijssel.

Diezelfde onduidelijkheid is er over Zlatan Ibrahimovic. De van een zware knieblessure herstellende spits is in het bezit van een aflopend contract bij Manchester United. 'Ik weet niet of hij bij Manchester United blijft, heel veel clubs willen hem hebben. Hij blijft sowieso nog wel één of twee jaar voetballen. We gaan snel met United over zijn toekomst praten. Er liggen veel aanbiedingen voor hem. Zlatan blijft zeker in Europa', laat zaakwaarnemer Mino Raiola weten aan ESPN.

En wat gaat Thomas Tuchel doen? De coach wil het liefst bij Borussia Dortmund blijven, maar hij wordt volgende week vrijwel zeker ontslagen vanwege een conflict met de clubleiding. Tuchel hoeft echter niet te vrezen voor zijn toekomst. Bild meldt namelijk dat Arsenal al contact heeft gezocht met de Duitse oefenmeester. Tuchel zou boegbeeld Arsène Wenger kunnen opvolgen, terwijl Engelse media juist melden dat Wenger The Gunners trouw blijft.

Sven Kums is bijna speler van Anderlecht. De middenvelder van Watford, die het afgelopen seizoen op huurbasis bij Udinese flopte, kon ook terugkeren naar zijn oude club AA Gent, maar kiest voor Anderlecht. 'Kijk, Anderlecht en AA Gent bieden me ongeveer hetzelfde loon aan. Dat zorgt dus niet voor de doorslag. Anderlecht is gewoon een sportieve keuze. Ik kan er volgend seizoen weer Champions League spelen', aldus de ex-speler van SC Heerenveen tegen Het Laatste Nieuws.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.