Treffer Van Persie helpt Arsenal niet aan zege op Stoke

Arsenal is op bezoek bij Stoke City blijven steken op een gelijkspel. Swansea City en Wolverhampton Wanderers leverden, met twee Nederlandse doelmannen tussen de palen, een spektakelstuk af.

Treffer Van Persie helpt Arsenal niet aan zege op Stoke

Stoke City - Arsenal 1-1Arsenal is er niet in geslaagd de uitwedstrijd tegen Stoke City in winst om te zetten. The Potters begonnen uitstekend aan het duel met Robin van Persie en de zijnen. De thuisploeg kwam namelijk na tien minuten spelen op voorsprong na een goede kopbal van Peter Crouch. De boomlange spits torende boven iedereen uit en liet doelman Wojciech Szczęsny kansloos.

The Gunners trokken de stand al snel gelijk. Robin van Persie tikte een prima indraaiende voorzet van Thomas Rosicky binnen: 1-1. Voor Van Persie was het zijn 28ste doelpunt in de Premier League. Hoewel de ploeg van coach Arsène Wenger toen nog 75 minuten te spelen had, slaagde het team er niet in nog een doelpunt te forceren. Arsenal wist maar moeilijk raad met het strijdende elftal van Stoke en het bleef bij 1-1.

Arsenal blijft ondanks het puntenverlies derde staan met 66 punten. Doordat Newcastle United met 4-0 van Wigan Athletic verloor liepen de Londeanren nog een punt uit ook. Stoke City blijft veertiende.

Swansea City - Wolverhampton Wanderers 4-4Het duel tussen Swansea en het reeds gedegradeerde Wolverhampton Wanderers stond in het teken van de clash tussen de twee Nederlandse doelmannen Michel Vorm en Dorus de Vries. Laatstgenoemde is momenteel eerste doelman vanwege een zware knieblessure van Wayne Hennessey en keerde voor even terug bij zijn oude club.

Het duel was precies 24 seconden aan de gang toen Andrea Orlandi de Nederlander al passeerde. Het was de snelste Premier League-treffer van het seizoen. Het werd nog erger voor De Vries: Joe Allen en Nathan Dyer tilden de score binnen het kwartier naar 3-0.

The Wolves toonden echter veerkracht en kwamen terug vanuit geslagen positie. Uiteindelijk eindigde het duel in 4-4. Daar kon iedereen wel mee leven, maar of de Nederlandse sluitposten na afloop tevreden waren valt te betwijfelen.

Everton - Fulham 4-0Fulham van trainer Martin Jol heeft een pas op de plaats gemaakt. Het team was de laatste weken prima op dreef en schoof langzaam maar zeker op, maar had op bezoek bij Everton weinig te vertellen.

The Toffees, waar John Heitinga een basisplaats had, wonnen met speels gemak: 4-0. De basis voor de winst was met drie treffers al in de eerste helft gelegd. Nikica Jelavic nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Everton bezet door de winst nog steviger de zevende plaats. Een knappe prestatie van de ploeg van manager David Moyes. Fulham blijft negende staan.

Overige duels:Sunderland - Bolton Wanderers 2-2Wigan Athletic - Newcastle United 4-0West Bromwich Albion - Aston Villa 0-0 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's