Trefzekere Huntelaar houdt Schalke 04 in spoor Bayern

1. FC Nürnberg had zaterdag geen schijn van kans tegen Bayern München. De grootmacht won gemakkelijk met 4-0. Bij Schalke 04 bewees Klaas-Jan Huntelaar andermaal zijn grote waarde.

Schalke 04 - 1899 Hoffenheim 3-1Een half uur had Schalke nodig om op voorsprong te komen tegen 1899 Hoffenheim. Vedette Raúl opende de score voor Die Königsblauen. Vervolgens bleef het lang stil in Gelsenkirchen.

Sterker, Hoffenheim vocht zich terug in de wedstrijd. Via Vedad Ibisevic kwam Hoffenheim, waar Ryan Babel en Edson Braafheid in de basis begonnen, terug. Voor Schalke was een overwinning van cruciaal belang om in het spoor van koploper Bayern München te blijven.

Met nog twintig minuten op de klok stond Huntelaar op en liet zien hoe belangrijk hij voor de ploeg van Huub Stevens is. De Oranje-international bracht Schalke op voorsprong via een strafschop. Met een veldgoal stelde hij de zege veilig.

Daardoor staat Schalke op de tweede plaats. Bayern leidt met 25 punten.

Bayern München - 1. FC Nürnberg 4-0 Het spel dat Bayern zaterdag vertoonde liet zijn dat Der Rekordmeister terecht koploper van de Bundesliga is. 1. FC Nürnberg werd met 4-0 verslagen.

Nürnberg, dat op de dertiende positie staat, moest er al na twee minuten aan geloven. Mario Gomez liet doelman Alexander Stephan kansloos. Binnen twintig minuten leidde de koploper al met 2-0. Een snoeihard schot van Bastian Schweinsteiger betekende de 2-0 voor Bayern.

Franck Ribéry droeg met zijn doelpunt ook nog een steentje bij: 3-0. In de tweede helft verweerde Nürnberg zich beter. De thuisploeg wist dat de overwinning al binnen was en begon minder gretig te voetballen. De bezoekers hoefden slechts één doelpunt te slikken: Gomez bepaalde de eindstand op 4-0.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-1Borussia Dortmund is naar de vierde plaats van de Bundesliga gezakt. Lukasz Piszczek redde nog een punt voor de kampioen tegen VfB Stuttgart.

Via Serdar Tasci kwam Stuttgart al na 22 minuten op voorsprong. Nog voor rust was de eindstand bereikt. Stuttgart, waar Khalid Boulahrouz de gehele wedstrijd speelde, staat na de remise op de zesde plaats.

Dortmund staat momenteel op de vierde plaats met een achterstand van vijf punten op koploper Bayern. Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach staan respectievelijk tweede en derde.

Overige uitslagenBorussia Mönchengladbach - Hannover 96 2-1VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-3 Foto: VI Images