Trio achtervolgers loopt in op FC Den Bosch

FC Den Bosch verspeelde opnieuw twee punten in De Vliert, ditmaal tegen FC Emmen. De drie achtervolgers wonnen alle drie.

FC Den Bosch-FC Emmen 1-1
Voor het tweede opeenvolgende duel kwam FC Den Bosch op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Tegen FC Emmen ontsnapte de matig spelende koploper zelfs aan een nederlaag. In de voorlaatste minuut voorkwam Koen van der Biezen met een prachtige vrije trap in de kruising dat zijn ploeg verloor. Vlak na rust had Sergio van Dijk de bezoekers op voorsprong gezet. FCDB is nog altijd koploper, maar de voorsprong op nummer twee RKC is geslonken tot twee punten.

FC Dordrecht-RKC Waalwijk 0-1
Invaller Frank van Mosselveld hielp RKC aan de uitzege op Dordrecht. In de 85ste minuut tikte de verdediger bij de tweede paal de bal achter doelman Sjoerd Rensen na een vrije trap. Tot zijn treffer hadden beide ploegen enkele grote kansen gemist. Vooral de missers van Nassir Maachi en Manu Dagher braken de thuisploeg op.

FC Volendam-Haarlem 1-0
Volendam is nog steeds zonder puntverlies in de tweede periode. De mannen van coach Stanley Menzo hadden het moeilijk met Haarlem, maar wonnen wel dankzij een treffer van Jack Tuyp. Halverwege de eerste helft tekende hij voor de enige goal door van dichtbij binnen te tikken na een voorzet van Rachid el Jacobi.

BV Veendam-AGOVV Apeldoorn 5-1
Veendam walste in de slotfase over AGOVV heen. In het laatste kwartier voerden Angelo Zimmerman (penalty en 3-1), Age Hains Boersma en Guilherme Afonso de score op tot 5-1. Boersma maakte de mooiste goal, een knal in de kruising. Eerder scoorden Patrick Lip en Ruben Schaken al voor de ploeg van coach Joop Gall. Gunter Thiebaut FC Zwolle-TOP Oss 1-0
Zwolle profiteerde van het verlies van Dordrecht en klom naar de vijfde plaats. Tozé maakte in de 21ste minuut het beslissende doelpunt. De Portugees scoorde met een intikker na voorbereidend werk van Albert van der Haar.

ADO Den Haag-Go Ahead Eagles 1-2
Opnieuw een nederlaag voor ADO. Zowel in de 26ste als in de 28ste minuut scoorde Achmed Ahahoui namens de beter voetballende bezoekers. Hij was tweemaal zijn aarzelende tegenstander Samir El Massaoui te snel af. ADO kwam via Guyon Fernandez in de 32ste minuut nog terug tot 1-2, maar de mannen van coach Wiljan Vloet kwamen in het uur dat volgde niet meer op gelijke hoogte.

Helmond Sport-Stormvogels Telstar 2-1
Helmond pakte de eerste punten van deze periode. Vlak voor tijd zorgde Bruno Roma voor de winnende goal. Hij scoorde bekeken met een schot in de verre hoek. Tien minuten voor de Braziliaan de 2-1 op het scorebord zette, had Melvin Holwijn namens de bezoekers de openingstreffer van Youssef Chida ongedaan gemaakt.

SC Cambuur-Leeuwarden-FC Eindhoven 1-1
Cambuur verspeelde punten in de strijd om de tweede periode. Hekkensluiter Eindhoven kwam na een half uur op voorsprong via Tim De Meersman. Adnan Barakat maakte binnen acht minuten gelijk, maar Cambuur slaagde er niet in nog te winnen. Scheidsrechter Jeroen Sanders legde het duel in de tweede helft enige tijd stil nadat het Friese publiek hem en de doelman van Eindhoven bekogelde. In de slotfase gaf hij drie spelers een rode kaart.

RBC Roosendaal-MVV 1-2
Gunter Thiebaut was opnieuw de grote man van MVV, dat niet beter was maar wel won in Roosendaal. De Belg opende in de eerste helft de score. Jo Vermast veroverde de bal en stuurde zijn aanvaller op rand van buitenspel weg. Na rust zette Vermast wederom Thiebaut in scoringspositie. Alleen voor doelman Rodney Ubbergen bleef de topscorer van de Jupiler League koel. Met een rake kopbal zorgde Henk Vos voor de 1-2, maar dichterbij kwam zijn ploeg niet.

Fortuna Sittard-FC Omniworld 3-1
Omniworld had het beste van het spel, maar Fortuna pakte de punten. Florencio Cornelia, Dirk-Jan Derksen en Bas Jacobs maakten de goals. Cornelia kopte de 1-0 binnen, Derksen maakte na rust op aangeven van Cornelia de 2-1 en Jacobs kopte de 3-1 binnen.