Tuchel kookt van woede: 'Dat je de ballen hebt...'

Reacties

Thomas Tuchel was volledig ontzet na de controversiële beslissing in de slotseconden van Real Madrid - Bayern München. Na afloop lag de Duitse trainer zelf ook onder vuur.

Tuchel kookt van woede: 'Dat je de ballen hebt...'
Real Madrid
Real Madrid
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Voordat Matthijs de Ligt op aangeven van Noussair Mazraoui in minuut 103 scoorde, vlagde Tomasz Listkiewicz voor buitenspel en floot scheidsrechter Szymon Marciniak. Daardoor kon de VAR niet meer ingrijpen. Een ramp, noemde Tuchel hun beslissing al voor de camera's van TNT Sports. Op zijn persconferentie was hij nog niet bekoeld, zo bleek.

'Ik denk dat het vrij duidelijk is en er kan naar mijn mening geen enkele twijfel over bestaan ​​dat wat daar is gebeurd in strijd is met alle regels van het moderne voetbal', zei Tuchel tegen de pers. 'Om de vlag te hijsen in een situatie als deze... waarin je er nooit maar dan ook nooit zeker van kunt zijn dat dit buitenspel is, om de ballen te hebben om de vlag te hijsen in een situatie als deze... dat is een enorme beslissing. En een foute beslissing.'

Daarvoor had Bayern de wedstrijd zelf uit handen gegeven, erkende Tuchel. Dat was deels zijn fout, vond CBS Sports-analyticus Owen Hargreaves. 'Ik zal je vertellen wat mij verraste: Harry Kane die werd gewisseld. Dat is een van de meest memorabele wissels die ik ooit heb gezien. Een gast eraf halen die 44 goals heeft gemaakt, de speler met het meeste uithoudingsvermogen en dan breng je een andere spits in: Choupo-Moting. Ik houd van Thomas Tuchel, maar ik snap deze beslissing niet.'

Op zijn persconferentie ging Tuchel niet uitgebreid in op de wissel van Kane in minuut 85. Zijn verklaring was simpel. 'Harry had rugproblemen.' De trainer van Bayern München vertrekt na dit seizoen zonder prijzen, maar kreeg na afloop van de nederlaag in Madrid applaus van de meegereisde fans.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.