'Tuchel onderhandelt met FA om bondscoachschap Engeland'

Reacties

Thomas Tuchel keert na zijn vertrek bij Bayern München mogelijk snel terug als trainer. De Duitser is in onderhandeling met de FA, dat hem aan wil stellen als bondscoach van Engeland, melden diverse Duitse media.

'Tuchel onderhandelt met FA om bondscoachschap Engeland'

Volgens BILD en Die Welt voert Tuchel gesprekken met de FA, maar onduidelijk is in welk stadium de onderhandelingen zich bevinden. Dus is het nog niet zeker of Tuchel de baan bij de Engelse bond daadwerkelijk zal gaan accepteren.

Na het EK, waarin Engeland de finale verloor van Spanje, nam de FA afscheid van Gareth Southgate, die in zijn acht jaar als bondscoach veel kritiek te verduren kreeg vanwege de speelstijl. Inmiddels is Lee Carsley de interim-eindverantwoordelijke van het Engelse elftal.

De FA denkt met Tuchel een betere positie in het Europese topvoetbal in te kunnen nemen. De 51-jarige Duitser was als hoofdtrainer actief bij FSV Mainz, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain, Chelsea en Bayern München. Tuchel werd afgelopen week ook weer in verband gebracht met Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.