Tuchtcommissie KNVB 'schrapt' rood Bizimana

Scheidsrechter Fred Sterk stuurde invaller Bizimana al na twintig seconden van het veld, omdat hij te driest zou zijn ingekomen bij Peter Uneken. De aanklager van de KNVB stelde dinsdag nog een schorsing voor van twee duels (een voorwaardelijk), maar daar stemde FC Groningen niet mee in.

Tuchtcommissie KNVB 'schrapt' rood Bizimana

Kassim Bizimana is vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. De aanvaller van FC Groningen krijgt geen straf voor de rode kaart die hij zondag incasseerde in het gewonnen thuisduel met FC Den Bosch (3-1). Dat bleek een goede zet, want donderdagavond lukte het de Groningers om in een modelinge behandeling vrijspraak af te dwingen voor Bizimana. De tchtcommissie vond de rode kaart van scheidsrechter Sterk een te zware straf.

De KNVB besloot Pius Ikedia wel te straffen voor de rode kaart die de speler van RBC Roosendaal incasseerde tijdens de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De Nigeriaan kreeg een schorsing voor vier duels opgelegd (één duel voorwaardelijk) voor het natrappen van Youssef El-Akchaoui. RBC gaat in beroep tegen de straf.

Bekijk hier al onze video's