Turken geloven heilig in succes onder Hiddink

De inkt onder het nieuwe contract van Guus Hiddink is nauwelijks droog of de Turken zien zich al gekwalificeerd voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Turken geloven heilig in succes onder Hiddink

Vorige week plaatste de Nederlander zijn handtekening onder een nieuwe tweejarige verbintenis (per 1 augustus) met de Turkse voetbalbond en daags daarna kwam de grote en machtige voetbalkrant Fanatik met een poll waarvan inmiddels de uitslag bekend is. Kan het Turkse voetbal een succes worden onder Hiddink?

Liefst 55.000 lezers brachten hun stem uit en 72 procent van hen is ervan overtuigd dat Hiddink Turkije naar het EK 2012 zal dirigeren.

Het sportmagazine Fotomac komt ook al superlatieven tekort over de Nederlander, die magische krachten wordt toegedicht. 'Als hij met Zuid-Korea, Australië en Rusland successen kon behalen, dan moet het met Turkije helemaal lukken. Het Turkse nationale team heeft meer potentie dan de teams waarmee Hiddink eerder werkte', zo schrijft het magazine, dat echter een andere invalshoek ook niet uit het oog verliest.

'Hiddink is ook verplicht ons succes te brengen, want hij is de bestbetaalde bondscoach die we ooit hebben gehad.' Volgens Turkse bronnen is Hiddink straks goed voor een jaarsalaris van drieëneenhalf miljoen euro, exclusief bonussen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen