'Turkse Gordon Banks': 'De atletische genen zitten in mijn familie'

Reacties

Het Nederlands elftal zal zaterdagavond een weg moeten vinden langs Mert Günok, de doelman van de Turkse ploeg die zijn elftal maandagavond met een redding van de buitencategorie naar de kwartfinale dook. Günok staat sindsdien volop in de belangstelling.

'Turkse Gordon Banks': 'De atletische genen zitten in mijn familie'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 1
Turkije
Turkije

Günok was te gast op een persconferentie, ongetwijfeld ingegeven door die weergaloze reflex die een Franse commentator ertoe verleidde om hem de 'Turkse Gordon Banks' te noemen. 'Dit is mijn eerste EK, en het lijkt wel alsof we thuis spelen. Op de tribunes zie je dat zeventig tot tachtig procent van de plekken bezet is door onze fans, en die steunen ons enorm. Laat dat zo doorgaan, ik wil ze daarvoor bedanken', vertelde de doelman. Van wie hij het talent heeft om op een EK te belanden?

'Mijn vader was een doelman. Dat hij zelf topsporter was, hielp mij in het aanleren van discipline. Daardoor kon ik terugkeren na een zware blessure. Ik groeide op in een familie vol topsporters: mijn broer was voetballer, mijn oom en opa waren ook voetballer. De atletische genen zitten in mijn familie. Ik wil nog vier, vijf jaar op hoog niveau spelen', hoopt de 35-jarige keeper.

De volgende grote afspraak voor de keeper van Besiktas is zaterdagavond in Berlijn tegen Oranje, in de kwartfinale van het EK. Ondanks zijn goede vorm, hoopt hij geen hoofdrolspeler te worden. 'We willen het niet op strafschoppen laten aankomen, elke ploeg wil altijd meteen winnen. Wel moeten we rekening houden met dat scenario. We werken daar ook aan, mentaal en praktisch.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Turkije
Meer over Turkije
Meer M. Günok
Meer over M. Günok
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.