Turkse woede of niet: Lille verwelkomt Meunier na financiële klapper

Reacties

Thomas Meunier heeft een nieuwe club. De 32-jarige Belg heeft voor twee seizoenen getekend bij Lille. Helemaal geruisloos verliep die overgang niet.

Turkse woede of niet: Lille verwelkomt Meunier na financiële klapper
© Pro Shots

De 66-voudig international kost de nummer vier van het vorige Franse seizoen geen transfersom. Meunier liet immers op de valreep zijn contract bij het Turkse Trabzonspor ontbinden, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken. De Turkse club ontstak vanwege die handelwijze in woede en kondigde juridische stappen aan tegen de Belg, die vijf minuten voor de deadline gebruik maakte van zijn exit-clausule. Trabzonspor meent dat daarbij juridische onregelmatigheden hebben plaatsgevonden.

Turkse woede of niet, Lille kondigde de komst van Meunier (op de foto met voormalige Dortmund-ploeggenoot Jude Bellingham na een oefeninterland) al aan. Voor de Belgische rechtsback is het een terugkeer in de Ligue 1, waar hij tussen 2016 en 2020 uitkwam voor Paris Saint-Germain.

Lille maakte onlangs al een financiële klapper, door supertalent Leny Yoro voor veel geld aan Manchester United te verkopen. De Franse club heeft ook nog steeds belangstelling voor Ajax-middenvelder Branco van den Boomen.

Door de vierde plek van vorig seizoen mag Lille via de voorronde proberen zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Fransen vormen een van de mogelijke tegenstanders van FC Twente in dat voorportaal.

Spelersprofiel

T. Meunier


Geboortedatum:
12 september 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Sainte-Ode
Nationaliteit
België
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
78 kg
Huidige club:
Lille
Nationaal team:
België
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Lille
Meer over Lille
Meer T. Meunier
Meer over T. Meunier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.