Meunier tikt Belgische fans op de vingers

Reacties

Thomas Meunier heeft gereageerd op de fluitconcerten van de Belgische fans aan het adres van de spelers na afloop van het duel met Oekraïne. Volgens de verdediger is het in landsbelang dat dat tegen Frankrijk niet nogmaals gebeurt.

Meunier tikt Belgische fans op de vingers
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
18:00
België
België

België plaatste zich woensdag voor de achtste finale van het EK, maar soepel ging het allerminst. De Belgen balanceerden op een dun koord, maar konden Oekraïne uiteindelijk op een gelijkspel houden. Dat zorgde voor vreugde bij de Belgen na afloop, ze hadden de volgende ronde immers bereikt. Maar toen ze de fans wilden bedanken, werden ze getrakteerd op een striemend fluitconcert. Aanvoerder Kevin De Bruyne besloot daarop zijn medespelers naar binnen te sturen en de fans niet te bedanken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk, sprak Meunier van 'aparte reacties'. Hij verzocht de fans dan ook om de Belgische ploeg weer aan te moedigen, in plaats van af te vallen. 'De slogan van België is kracht in eenheid. Het is niet in ons aller belang dat we spanningen gaan creëren.'

'We wilden de fans wel gaan bedanken', vervolgde Meunier. 'Maar het begon allemaal al bij de wissel van Lukaku. Hij werd ineens uitgefloten. Niemand begreep dat. Zo'n topspeler fluit je niet uit. Wij kunnen als spelers zelf wel analyseren of het goed of slecht was. Dat boegeroep van de fans is dan echt niet nodig. Het moet positief blijven. Het zou jammer zijn als de band met onze supporters nu verbroken is.'

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.

Ma 17 jun.

Za 22 jun.

Wo 26 jun.

Europees Kampioenschap

Stand Groep E Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Roemenië
3
1
1
1
4-3
+1
4
2
België
3
1
1
1
2-1
+1
4
3
Slowakije
3
1
1
1
3-3
0
4
4
Oekraïne
3
1
1
1
2-4
-2
4
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer T. Meunier
Meer over T. Meunier
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.