'Twee Premier League-clubs willen Summerville, eerste bod al uitgebracht'

Reacties

West Ham United en Fulham hebben naar verluidt serieuze interesse in Crysencio Summerville. De Nederlander die afgelopen seizoen nog werd uitgeroepen tot de beste speler van het Championship staat onder contract bij Leeds United, maar diverse clubs azen op zijn handtekening.

'Twee Premier League-clubs willen Summerville, eerste bod al uitgebracht'
© Pro Shots

Zowel door Sky Sports als door Fabrizio Romano wordt melding gemaakt van het feit dat West Ham United en Fulham in de race zijn voor Summerville. De 22-jarige buitenspeler was afgelopen seizoen goed voor 21 goals en 10 assists voor Leeds United. West Ham heeft volgens Sky zelfs al een bod uitgebracht, dat nog niet toereikend was.

De clubs zullen water bij de wijn moeten doen om tot een overeenkomst te komen. Volgens Romano staat Summerville ook hoog op het lijstje van AS Roma, dat wel de voorkeur geeft aan Matias Soulé van Juventus. Mocht dat niet lukken, dan schakelt de club uit Rome door naar de Nederlander. Bij West Ham is hij wel eerste keuze.

Summerville komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, maar speelde nooit een wedstrijd in het eerste elftal. Na verhuurperiodes aan FC Dordrecht en ADO Den Haag nam Leeds United hem in 2020 voor anderhalf miljoen euro over van de Rotterdammers. Summerville was de afgelopen jaren jeugdinternational van Nederland en speelde onder meer acht interlands voor Jong Oranje.

Afgelopen seizoen waren Leeds en Summerville heel dicht bij promotie naar de Premier League, maar nadat zij eerder de kans op directe promotie hadden verspeeld, verloren ze in de finale van de play-offs ook nog van Southampton.

Spelersprofiel

C. Summerville


Geboortedatum:
30 oktober 2001
Leeftijd:
22
Geboorteplaats:
Rotterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
64 kg
Huidige club:
West Ham United
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.