Twee wijzigingen bij Spanje, Shaw start bij Engeland

Reacties

Luke Shaw heeft zondagavond bij de finale tegen Spanje voor het eerst dit EK een basisplaats. Hij krijgt bij Engeland als linkervleugelverdediger de voorkeur boven Kieran Trippier. Bij Spanje zijn er twee wijzigingen ten opzichte van de halve finale tegen Frankrijk.

Twee wijzigingen bij Spanje, Shaw start bij Engeland
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

De Spaanse bondscoach Luis de la Fuente kon in de halve finale vanwege schorsingen geen beroep doen op Dani Carvajal en Robin Le Normand. De verdedigers werden vervangen door Jesús Navas en Nacho. Zoals verwacht doet De la Fuente in de finale gewoon weer een beroep op de rechtsback van Real Madrid en de centrumverdediger van Real Sociedad.

Op het middenveld en voorin zijn er ook geen verrassingen bij Spanje. Dat betekent dat Rodri en Fabián Ruiz een tandem vormen en dat Dani Olmo bij afwezigheid dan de geblesseerde Pedri de meest aanvallende middenvelder is. EK-smaakmakers Lamine Yamal en Nico Williams moeten vanaf de flanken voor gevaar zorgen. Álvaro Morata is ondanks het schrikmoment na de zege op Frankrijk gewoon fit en start als spits.

Spanje: Simon; Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella; Rodri, Olmo, Fabián; Yamal, Morata, Nico.

Bij Engeland is er maar één wijziging ten opzichte van de halve finale tegen Nederland. In Dortmund kwam Shaw woensdagavond bij de start van de tweede helft binnen de lijnen. De van een spierblessure herstelde linksback had in de kwartfinale tegen Zwitserland als invaller al zijn rentree gemaakt. Hij is nu fit genoeg om te starten. Voor de 29-jarige verdediger van Manchester United is dit zijn eerste basisplaats sinds 18 februari.

Op het middenveld bij Engeland moeten Kobbie Mainoo en Declan Rice weer de balans bewaken en de aanvallende middenvelders Phil Foden en Jude Bellingham zien te bereiken. De twee laatstgenoemden zullen vaak in de buurt van Harry Kane opduiken. Op de rechterflank kan Bukayo Saka zijn loopvermogen etaleren.

Engeland: Pickford; Walker, Stones, Guéhi; Saka, Mainoo, Rice, Shaw; Foden, Bellingham; Kane.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.