Twintig jaar toewijding: Ronaldo (39) blijft indruk maken voor Portugal

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft dinsdagavond indruk gemaakt tijdens de uitzwaaiwedstrijd van Portugal tegen Ierland (3-0). Met twee goals schroefde de 39-jarige steraanvaller zijn totale productie op naar 130 interlandgoals.

Twintig jaar toewijding: Ronaldo (39) blijft indruk maken voor Portugal
© Pro Shots
Portugal
Portugal
3 - 0
Ierland
Ierland

Ronaldo bleef de afgelopen twee oefenduels met Finland (4-2 winst) en Kroatië (2-1 nederlaag) nog op de bank, maar liet in Aveiro zien klaar te zijn voor het EK. Met twee goals in een tijdsbestek van tien minuten zette de topscorer aller tijden van de Portugese nationale ploeg zijn handtekening onder de ruime zege op Ierland. Vooral de eerste treffer - een schot in de bovenhoek met zijn linkerbeen - verraadde dat Ronaldo ook na zijn vertrek naar Saoedi-Arabië nog altijd niet aan klasse heeft ingeboet.

Die conclusie trokken ook de Portugese media. Waar Ronaldo onder Fernando Santos zijn basisplaats op het WK 2022 in Qatar kwijtraakte, was hij onder diens opvolger Roberto Martínez weer ouderwets belangrijk in de EK-kwalificatiereeks. Met tien goals leverde de 39-jarige veteraan, in 2004 al actief voor Portugal op het EK in eigen land, een belangrijke bijdrage aan plaatsing voor de eindronde in Duitsland. Door zijn goals tegen Ierland heeft Ronaldo nu in 21 verschillende jaren gescoord voor Portugal.

Op 12 juni 2004 maakte Ronaldo zijn eerste interlandgoal in de verloren groepswedstrijd tegen Griekenland.

Zoals wel vaker was bondscoach Martínez na afloop lovend over de bijdrage van Ronaldo, die negentig minuten meespeelde. 'Zijn toewijding als aanvoerder is ongelooflijk', zei de Spaanse trainer na afloop. 'Hij maakte twee goals van wereldklasse, maar ik genoot ook van zijn werklust. En hij had oog voor zijn teamgenoten. Dat is het bewijs van solidariteit en kameraadschap. Dat zijn belangrijke waarden in de kleedkamer als je naar een EK gaat. Maar goals zijn ook belangrijk en die waren uitstekend.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Portugal
Meer over Portugal
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.