Udinese is overtuigd en trekt portemonnee voor voormalig Ajacied Lucca

Reacties

Udinese heeft ex-Ajacied Lorenzo Lucca definitief overgenomen van Pisa. De boomlange Italiaan heeft een contract tot medio 2028 getekend bij de nummer vijftien van de Serie A in het afgelopen seizoen.

Udinese is overtuigd en trekt portemonnee voor voormalig Ajacied Lucca
© Pro Shots

Udinese meldt de transfer van de 23-jarige Lucca donderdag via de officiële kanalen. Volgens Italiaanse media betalen de Zebrette acht miljoen euro voor de 2.01 meter lange aanvaller. Lucca was als huurling al belangrijk voor Udinese, dat ontsnapte aan degradatie naar de Serie B.

Mede door acht goals van de voormalig Ajacied bleef de ploeg van de inmiddels vertrokken trainer Fabio Cannavaro maar net boven de gevarenzone. In de laatste vijf speelrondes van de Serie A bleef Udinese dankzij twee zeges en drie gelijke spelen ongeslagen.

Lucca kwam vorig seizoen bij Ajax (dat hem huurde van Pisa) nauwelijks aan spelen toe en scoorde twee keer in zestien optredens. Sinds zijn rentree in Italië vindt de spits vaker het net en hij kwam al in het vizier van bondscoach Luciano Spalletti. Lucca maakte in maart deel uit van de Italiaanse nationale ploeg, maar wacht nog op zijn debuut voor La Squadra Azzurra. Hij is niet opgenomen in de selectie van de titelhouder op het EK.

Eerder dit seizoen schreven we al over de opvallende opleving van ex-Ajacied Lucca in de Serie A.

Spelersprofiel

L. Lucca


Geboortedatum:
10 september 2000
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
Moncalieri
Nationaliteit
Italië
Lengte:
2,01 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Udinese
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.