Ueda samen met Son aan kop: het grote contrast van de Feyenoord-spits

Reacties

Ayase Ueda (25) is in Japan de grote man en is in de Aziatische WK-kwalificatie met acht doelpunten zelfs gedeeld topscorer, samen met onder anderen Tottenham Hotspurs Heung-Min Son. Waar de doelpunten in Rotterdam-Zuid uitblijven, is hij in eigen land de koning van zijn elftal.

Ueda samen met Son aan kop: het grote contrast van de Feyenoord-spits
© Pro Shots
Bahrein
Bahrein
0 - 5
Japan
Japan

Acht minuten voor rust mocht Ueda aanleggen vanaf de stip na hands bij Bahrein en schoot hij onberispelijk raak, ondanks dat er met laserpennen in zijn ogen geschenen werd. 'Ik concentreerde me op de strafschop, dus had niet eens door dat ze dat deden', zei Ueda daar later over. Kort na de hervatting verzorgde de 28-voudig international ook de 0-2 door in een vol strafschopgebied uit de draai de verre hoek te vinden. Uiteindelijk droeg hij met een assist aan drie van de vijf treffers direct bij.

Het leverde hem de verkiezing van Man van de Wedstrijd op en de Feyenoorder kreeg – net als Maarten Paes namens Indonesië overigens – een plek in het team van de week van de WK-kwalificatie van Azië. De assist die Ueda afleverde, met de tegenstander in zijn rug de bal meegeven, is iets dat hij bij Feyenoord leerde. 'Dat is wat we vaak deden: de verdediger in onze rug, de bal bij ons houden en de bal meegeven aan passerende teamgenoten', zei Ueda.

De Japanner zag ook nog een duidelijk verbeterpunt bij Japan: gevaarlijk worden over de vleugels. 'We zijn heel gevaarlijk in het centrum, we moeten ons ook bewust worden van de timing van voorzetten vanaf de vleugels. Daar moeten we meer op gaan trainen.'

Japan kwam in een 3-4-2-1-formatie voor de dag en dat is iets nieuws van de laatste drie wedstrijden. 'Op die formatie bouwen we voort', legde bondscoach Hajime Moriyasu uit. 'We hadden een spannendere wedstrijd verwacht, maar zijn uiteraard blij met deze ruime zege.'

Met twaalf doelpunten, zes goals en twee clean sheets staat Japan er na twee speelrondes uitstekend voor in de kwalificatiegroep. Ueda maakte in totaal acht doelpunten in de totale WK-kwalificatie en staat samen met Son en Almoez Ali (Qatar) bovenaan de ranglijst. Het contrast met Feyenoord kan bijna niet groter: dit seizoen staat Ueda nog droog en in 41 officiële duels vond hij pas vijf keer het net.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.