UEFA Cup-avontuur Feyenoord voorbij

Feyenoord had de kansen, maar bleef uiteindelijk ver verwijderd van Het Wonder van Teplice (1-1). Een strafschop, veroorzaakt door Song, was het begin van het einde van het Rotterdamse avontuur in de UEFA Cup.

Feyenoord moest een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd ongedaan maken. De eerste contouren van een wonder kregen na ruim een half uur gestalte. Ferne Snoyl kwam na een een-twee met Dirk Kuijt in kansrijke positie. De linksback maakte zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Feyenoord.

Het was een terechte voorsprong voor Feyenoord, dat enkele keren dreigend voor Teplice-keeper Patrik Kolar was verschenen. Thomas Buffel en Dirk Kuijt hadden net iets te veel tijd nodig om de 0-1 binnen te schieten. De openingstreffer had bevrijdend moeten zijn, maar binnen vier minuten zakte Feyenoord de moed al weer bijna in de schoenen. De Rotterdamse formatie kreeg de bal niet uit het eigen strafschopgebied en moest dat bekopen met de Tsjechische gelijkmaker. Chong-Gug Song had Jan Rezek onderuit gehaald. Pavel Horvath scoorde vanaf de stip.

Met Songs rol bij de Tsjechische gelijkmaker bleek opnieuw de rechtsback aan Rotterdamse kant een beslissend rol te spelen in het Europese avontuur van Feyenoord. In de eerste ontmoeting met Teplice was de rode kaart voor Gill Swerts in de eerste minuut een voorbode geweest van Rotterdams onheil, dat in een 2-0 thuisnederlaag tot uitdrukking was gekomen.

Het gaat te ver het mislukte Europese avontuur in de schoenen te schuiven van Song. Feyenoord ontbeerde in Teplice ook het geluk, dat nodig was voor het Wonder van Teplice. Diep in de tweede helft raakten in een tijdsbestek van twee minuten Buffel (lat) en Anthony Lurling (paal) het aluminium. UEFA Cup-avontuur Feyenoord  eindigt in TepliceReageer op het VI.nl Forum