UEFA kondigt onderzoek aan naar big spender PSG

Reacties

De UEFA heeft aangegeven de enorme uitgaven van Paris Saint-Germain in de afgelopen transferperiode te gaan onderzoeken. Centraal in dat onderzoek staat het vraagstuk of de Franse topclub zich aan de regels van Financial Fair Play gehouden heeft.

UEFA kondigt onderzoek aan naar big spender PSG

PSG maakte deze zomer van Neymar de duurste speler aller tijden. De Braziliaanse linkerspits werd voor liefst 222 miljoen euro overgenomen van Barcelona. Daarmee waren de Parijzenaars nog niet klaar, want donderdag werd op Deadline Day ook Kylian Mbappé aan de selectie toegevoegd.

Om de regels van Financial Fair Play te omzeilen huurt PSG Mbappé in eerste instantie van AS Monaco, maar duidelijk is dat het Franse wonderkind na dit seizoen hoe dan ook definitief wordt ingelijfd voor een totaalbedrag van 180 miljoen euro, wat Mbappé na Neymar de duurste speler ooit maakt.

De UEFA kondigt nu aan te gaan onderzoeken of PSG wel minimaal break-even gedraaid heeft na de enorme transfers, een vereiste voor Financial Fair Play. De onderzoekskamer van de Europese voetbalbond trekt de komende maanden uit om aan de zaak te werken.

Behalve Neymar en Mbappé haalde PSG deze zomer ook Yuri Berchiche en Dani Alves binnen. Linksback Berchiche kwam voor 16 miljoen euro over van Real Sociedad, Dani Alves werd transfervrij overgenomen van Juventus.

Reactie PSG
PSG heeft in een uitgebreid statement laten weten verrast te zijn door de actie van de UEFA. 'Wij hebben ons continu aan de regels van Financial Fair Play gehouden. De club is dan ook vol vertrouwen dat het kan aantonen dat het perfect aan de regels heeft voldaan in het boekjaar 2017/18. Wij hebben altijd volledige transparantie getoond naar de UEFA en ook nu zullen we weer alle vragen van de bond beantwoorden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.